loader
menu

El Mercat de TGN serà més auster a causa de les esquerdes

Sergi Casado Ciutat > Política divendres, 17 de maig de 2013

El nou Mercat central de Tarragona serà més auster i perdrà elements, materials i acabats per valor d'1,4 milions d'euros. Això és el que es desprèn després que el ple de l'Ajuntament, gràcies a l'abstenció del PP, ha aprovat la modificació del projecte original. La reparació de les fissures detectades el novembre de l'any passat suposa una factura d'1,4 milions (per a CiU són 1,6); uns diners que, segons l'equip de govern al consistori tarragoní (PSC), no es poden reclamar a l'empresa encarregada de l'obra.

Tal com ja va publicar El Circ el passat 1 d'abril, les micro esquerdes aparegudes en pisos del voltant de l'obra han provocat un nou endarreriment en els treballs que duu a terme la Unió Temporal d'Empreses Mercat Central, formada per Isolux i Corsan, i això va obligar a modificar substancialment el dibuix original. Tot i que, inicialment, des de l'empresa municipal de mercats, es va explicar que la delicada situció financera de la UTE feia inviable que assumissin aquesta despesa extra, després del plenari, la presidenta d'Espimsa, Patrícia Anton, ha admès que "l'empresa constructora no ha d'assumir els costos de la reparació", per la qual cosa, s'ha optat per eliminar materials, elements i altres aspectes originals del projecte fins a arribar als 1,4 milions. Per exemple, la pre instal·lació d'aires acondicionats, un ascensor dels cinc previstos, els acabats del carrer Colom i l'enllumenat del terra del pàrquing, entre d'altres.

El grup de CiU s'ha mostrat molt bel·ligerant i ha criticat durament la gestió, tant de l'obra, com la manera de solucionar els problemes originats per les esquerdes. "Hem de ser rigorosos. Hi ha una assegurança de responsabilitat i per això s'han de demanar responsabilitats als que van elaborar el projecte, ja que d'aquesta manera perdem prestacions per valor d'1,6 milions", ha lamentat la portaveu nacionalista, Victòria Forns. Per això, CiU ha votat en contra. Per la seva banda, el PP no ha intervingut en el debat en cap moment, cosa que ha sobtat, tenint en compte totes les acusacions que han anat fent a l'equip de govern de Ballesteros referent a l'obra del mercat. Finalment s'han abstingut, com ICV-EUiA, un fet que ha aplanat el camí perquè tiri endavant el projecte alterat.

Pel que fa als terminis, ja ningú gosa fer cap anunci. En principi, l'any 2014...


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar