loader
menu

CIUTAT

El desmantellament de l'antic tram de l'A7 oxigenarà la mobilitat de TGN

El Circ Ciutat dijous, 02 de novembre de 2017

“Estem a punt de superar la segona gran muralla de la ciutat. Primer va ser quan vam sortir fora del nucli antic i ara només quedava un mur-pantalla que era aquest”. Així s'ha expressat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, davant les obres de desmantellament de l'antic tram de l'autovia A-7, just davant de la Vall de l’Arrabassada.

Foto: Mauri

Les obres, que es van iniciar el passat 25 d’octubre, faran possible que aquest vial estigui a una única alçada i es millori considerablement la mobilitat al Nou Estadi, un factor important, segons el consistori, ja que l'estadi del Nàstic serà l’escenari de les cerimònies d’inauguració i clausura dels Jocs Mediterranis del 2018.

El projecte d’urbanització consisteix en enderrocar les estructures de formigó armat i els moviments de terra necessaris per recuperar la topografia original que hi havia abans de la construcció de l’autovia. Les estructures de formigó desmantellades s’utilitzaran per l’ acabat del terraplè, d’aquesta forma es valoritza el material de la demolició i no s’haurà de portar a un abocador.

A més, amb la zona que quedarà alliberada de les estructures actuals es generarà una nova zona d’aparcament per al Nàstic, per Llevant i per a tota la ciutat. "A la llarga serà un aparcament dissuasiu que connectarem amb la ciutat a través del bus urbà”, ha explicat l'alcalde, qui ha insistit que el desmantellament d'aquest tram de l'antiga autovia “és un objectiu important no només pels Jocs Mediterranis i el Nàstic, que ho és, sinó també pels veïns de Llevant”.

El cost del desmantellament, de 270.000 euros i adjudicat a l'empresa Transmaber SL, va a càrrec de l’Ajuntament i segons les previsions "estarà definitivament llest" abans de Nadal. El tram que s'eliminarà té una longitud de 789 metres i ocupa una seuperfície d'uns 43.000 m2. S’enderrocaran els dos ponts de formigó de la carretera en desús i la pasarel.la de vianants.

El desmantellament es farà en dues fases

Fins al 24 de novembre afectarà el tram que va del viaducte del camí de la Budellera - carrer d’accés ITV- fins a l’actual A-7. Es retiraran els elements d’il·luminació, les baranes, l’aglomerat i es farà l’excavació i terraplenat d’aquesta zona; s’enderrocarà el viaducte de davant del carrer Narcís Oller i de la passarel.la de vianants.

Del 27 de novembre al 22 de desembre es treballarà en el tram que va del viaducte del camí de la Budellera fins a la rotonda. Es realitzarà l’excavació, el terraplenat i s’enderrocarà el viaducte del camí de la Budellera.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar