loader
menu

CIUTAT

ERC, CUP i Ciutadans denuncien l'excés d'interrogants que encara generen els Jocs Mediterranis

El Circ Ciutat divendres, 03 de novembre de 2017

Quan només queden 7 mesos perquè se celebrin els Jocs Mediterranis, encara hi ha molts interrogants referents al model de gestió dels equipaments, l’allotjament dels col·lectius assistents a l’esdeveniment i la comercialització de les entrades. En aquest sentit, el grup municipal d’ERC denuncia la manca total de previsió dels organitzadors dels Jocs. "Hi ha una manca de responsabilitat i de previsió absoluta de què farem amb uns equipaments que haurem de gestionar nosaltres", afirma el portaveu republicà, Pau Ricomà.

Foto: circdetarragona.com

Els republicans ho han denunciat avui en la comissió de seguiment dels Jocs, en la qual s'ha constatat que encara no s’ha definit el model de gestió d’equipaments com el Palau d’esports un cop finalitzin els Jocs. "A hores d’ara hauríem de tenir alternatives per debatre quin model voldrem per la gestió dels equipaments dels Jocs. La situació és més que preocupant".

Des d'ERC també es mostren preocupats pel fet que el concurs per l’allotjament de diversos col·lectius participants als Jocs va quedar desert a mitjans d’agost i s’haurà de tornar a licitar. "Una adjudicació de més d’1,3 milions d’euros que hauria d’haver estat resolta fa més d’un any, s’haurà de fer a correcuita mitjançant un procés negociat amb molt poc marge de maniobra", ha lamentat Pau Ricomà, qui ha alertat, a més, que "existeix la possibilitat que només es presenti la mateixa empresa , si és així quedarà molt limitada la capacitat negociadora de la Fundació dels Jocs".

El temor de la CUP

Per la seva banda, la CUP també ha denunciat que "el futur de les instal·lacions esportives segueix a l'aire". Per a la formació anticapitalista és cabdal preveure com pot afectar el futur polític de Catalunya al desenvolupament de la competició internacional. A la reunió de la comissió de seguiment dels Jocs, la portaveu cupaire, Laia Estrada, ha recordat que “s’ha obviat en tot moment que actualment el govern de la Generalitat es troba intervingut via l’article 155, i que si es confirma l’amenaça del vicepresident del senat, la intervenció seguirà vigent si el 21D guanyen les forces independentistes”.

Un altre tema que la CUP segueix trobant preocupant malgrat les explicacions a la reunió és el de la finalització de la construcció del Palau d’Esports. Està encara pendent la licitació de la quarta fase de la seva construcció, parada ja des de fa mesos. Les previsions optimistes parlen que es faria efectiva al març o l’abril, a escasses setmanes de l’inici dels Jocs previst pel 22 de juny. La CUP considera “molt preocupant aquesta incertesa en la construcció del que se suposa la piràmide d’aquest projecte faraònic que són els Jocs Mediterranis de l’alcalde Ballesteros”.

Ciutadans transmet els seus dubtes al Congrés dels Diputats

El diputat de C's per Tarragona, Sergio del Campo, ha traslladat diferents preguntes al Congrés dels Diputats referents als pròxims processos de licitació que es duran a terme dins del Comitè Organitzador:

- Quins elements concrets es van valorar de l'empresa adjudicatària per a concedir-li finalment el contracte en detriment de les altres tres candidates?

- Si el preu ofert i l'experiència prèvia de l'empresa adjudicatària eren pitjors que altres concurrents, per què se li va atorgar la concessió?

- Quin tipus de controls posseeix el Govern, el COE i el Consell Superior d'Esports per controlar el moviment de fons per part de la Fundació organitzadora d'aquests Jocs?


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar