loader
menu

CIUTAT

La URV apropa la ciència als joves

El Circ Ciutat dilluns, 06 de novembre de 2017

Del 10 al 19 de novembre té lloc la 22a edició de la Setmana de la Ciència. Enguany, vuit entitats i institucions diferents apleguen més de 40 activitats arreu del territori. Una part d’aquests actes s’ha organitzat a través del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili, que ofereix activitats en set localitats com ara La Sènia, Móra d’Ebre o Cambrils, amb l'objectiu d’estendre la divulgació científica i d’incrementar les oportunitats de la societat per accedir-hi.

Una quarantena d'activitats omplen la 22ena Setmana de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili

D’altra banda, arriba la sisena edició del programa "Fem recerca!", una activitat que permet als estudiants de secundària entrar als laboratoris i a les aules de la Universitat per participar en tallers científics i ser-ne els protagonistes durant unes hores. A més, el Projecte APQUA organitza durant tota una setmana, juntament amb l’AEQT, tallers experimentals en què els alumnes poden realitzar activitats atractives que il·lustren diversos continguts científics relacionats amb la ciència i la tecnologia químiques.

Foto: URV

Enguany arriba també la cinquena edició de Ciència al teatre, el 14 de novembre, al Teatre Bartrina de Reus. S'ha preparat un espectacle que combina la final del concurs Vols saber què investigo?, on sis doctorands de la URV exposaran la seva recerca en forma de monòleg, i l’actuació dels monologuistes científics de The Big Van, que parlen de ciència amb humor.

La Setmana de la Ciència a Tarragona compta amb activitats que organitzen institucions del territori. El Museu del Port de Tarragona oferirà una passejada en golondrina per observar la varietat d’ocells que es poden veure al port. Per la seva part i tal com van fer l’any passat, el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut obrirà les portes per explicar la recerca en aliments per la salut i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona obre les portes dels seus centres el diumenge dia 19 i organitza visites per conèixer el món romà.

Com en els darrers anys, també s’han sumat a la programació de la Setmana de la Ciència 2017 l’Institut Català d’Investigació Química amb el taller de Química en Família “La química dels aliments!” i CaixaForum Tarragona.

La URV i l’ICIQ organitzen per primera vegada el cicle La ciència de la xocolata a la Biblioteca Pública de Tarragona. En aquesta 22a edició de la Setmana de la Ciència s’iniciarà el cicle, que tindrà continuïtat fins al mes de juliol al llarg de nou tallers, amb el taller “Orígens de la xocolata”.

També en aquesta setmana s’inicia el cicle de cafès científics Ciència a La Cantonada amb una conferència titulada “La crisi constitucional catalana: com hem arribat fins aquí?”, a càrrec de Jordi Jaria, professor de Dret Constitucional a la URV. En aquesta tertúlia científica es parlarà de les interpretacions de legitimitat constitucional que han dut la situació política en el punt actual i de què pot passar a partir d’ara.

També el dimarts 7 comencen les rutes per conèixer el científic Antoni de Martí i Franquès, adreçada a estudiants d’ESO i batxillerat. Es tracta d’una ruta teatralitzada que porta els participants per la Part Alta de Tarragona seguint la pista del químic català nascut a Altafulla. L’11 de novembre s’oferirà per a un públic general, perquè també la puguin gaudir les famílies.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar