loader
menu

MéS ENLLà DE TGN

Foment anuncia que posarà en tensió la nova variant ferroviària Vandellòs-TGN

El Circ Més enllà de TGN dimarts, 07 de novembre de 2017

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat avui que Adif Alta Velocitat posarà en tensió, el proper 20 de novembre, la nova variant ferroviària Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani i la seva connexió amb la línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona- frontera francesa.

Foto: circdetarragona.com

S'electrificarà a 3.000 ia 25.000 volts la línia aèria de contacte (catenària) i els sistemes associats en una longitud de 56,5 km al seu pas pels termes municipals de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont- roig del Camp, Vinyols i els Arcs, Cambrils, Vila-seca, Reus, Constantí, els Pallaresos, Perafort, el Morell, Vilallonga del Camp, Alcover i la Secuita.

Segons el Ministeri de Fomernt, la posada en tensió de la línia aèria de contacte és un pas imprescindible per a la posada en servei d'aquesta infraestructura, que amb una inversió estimada de 650 milions d'euros (IVA inclòs), és estratègica per al desenvolupament i la configuració del Corredor Mediterrani.

La seva entrada en funcionament generarà importants beneficis per als serveis de viatgers que circulen pel sud de Catalunya i l'eix de Llevant, fomentant el desenvolupament d'una zona socioeconòmicament estratègica i incrementant de manera significativa la capacitat i operativitat per a tot tipus de tràfics en un tram equipat actualment amb via única, el que suposarà, entre altres avantatges, una reducció de 30 minuts en el temps de viatge per ferrocarril entre Barcelona i València.

A més, la seva entrada en funcionament permetrà eliminar l'actual traçat en via única per la zona costanera del sud de Tarragona amb els consegüents beneficis de seguretat i permeabilitat del ferrocarril per als municipis i els seus ciutadans. D'aquesta manera i amb la propera finalització de les obres, prevista per a finals d'aquest any, es permetrà iniciar al gener de 2018 el període de proves. D'aquesta manera, es dóna un pas més en el compliment dels compromisos adquirits pel Ministeri de Foment per impulsar el conjunt d'actuacions del Corredor Mediterrani, un projecte estratègic pel seu elevat interès socioeconòmic.

En el període 2007-2013 el tram Vandellòs-Tarragona va rebre 21,3 milions d'euros de cofinançament a través dels ajuts RTE-T (Xarxes Transeuropees de Transport) i en el període 2014-2020 serà cofinançat amb 44.400.000 d'euros pel Mecanisme "Connectar Europa" (CEF).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar