loader
menu

CIUTAT

El bloc sobiranista i l'ex soci de Ballesteros defensaran la legitimitat del govern sorgit el 27S

El Circ Ciutat dijous, 09 de novembre de 2017

Els grups municipals d’ERC, PDeCAT, CUP i Units per Avançar defensaran conjuntament en el plenari del pròxim divendres 17 de novembre una moció perquè es reconegui com a govern legítim de Catalunya el govern sorgit de les urnes el 27 de setembre del 2015. Les quatre formacions també reclamen que l’Ajuntament de Tarragona reconegui el Parlament de Catalunya, sorgit de les mateixes eleccions, com a l’únic representant del poble català.

D'esquerra a dreta, Ricomà (ERC), Guzmán (PdeCAT), Estrada (CUP) i Prats (UpA). Foto: PdeCAT

"Defensem el nostre govern legítim que va ser escollit en unes eleccions amb la màxima participació. És una obvietat que un partit democràtic només pot reconèixer aquell govern que han escollit els ciutadans de Catalunya i aquell President triat pel Parlament de Catalunya. L’aplicació l’article 155, cessant el govern de Catalunya, és un acte antidemocràtic impulsat pel PP amb el suport de C’s i el PSOE", ha explicat el portaveu municipal d'ERC, Pau Ricomà, qui lamenta que "el Partit Popular no pot assumir el govern de Catalunya, quan només té el 8% de suport al Parlament".

Des del PDeCAT, s'ha recordat que el passat 21 d’octubre, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, “va anunciar la seva proposta al Senat per al cessament del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de tot el Govern en l’aplicació de l’article 155 de la constitució Espanyola”, ha afirmat la regidora Cristina Guzmán. “Davant d’això, en el passat Consell Plenari vàrem presentar i aprovar la moció de rebuig a la suspensió de l’autonomia de Catalunya i en defensa de l’autogovern”, ha recordat Guzmán, que ha manifestat que “esperem que la moció per reconèixer el govern legítim de Catalunya tingui el mateix desenllaç i s’aprovi amb al més ampli consens possible”.

En nom de la CUP, la portaveu Laia Estrada ha centrat la seva exposició en els fets ocorreguts el 27 d’octubre, amb la decisió presa finalment pel Senat d’autoritzar al Govern espanyol per a l’aplicació l’article 155, i ha enumerat els cinc decrets que aquest va aprovar el mateix dia i que suposen l’esmentat cessament del Govern català i l’assumpció de les competències per part dels Ministerios corresponents, així com la dissolució del Parlament i la convocatòria d’eleccions el proper 21 de desembre. Estrada ha recalcat que l’exposició de motius d’aquesta moció “recull literalment els fets ocorreguts entre el 21 i el 27 d’octubre i que s’ha fet un esforç per treure’n la càrrega ideològica”.

Qui també s'ha sumat a la moció ha estat l'ex soci de govern de Ballesteros, l'actual conseller d’Units per Avançar (UpA), Josep Maria Prats. "Per damunt de les ideologies sempre hi ha la Democràcia”. En aquest sentit, reivindica el respecte al poble que, amb el seu vot, va atorgar legitimitat al Govern de Catalunya, així com a totes les Institucions de país, intervingudes arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar