loader
menu

CIUTAT

TGN guanyarà 10 noves hectàrees de Platja Llarga si s'executa el pla de la Budellera

El Circ Ciutat dijous, 09 de novembre de 2017

La ciutat de Tarragona guanyarà 10 noves hectàrees de Platja Llarga. Es tracta dels terrenys que limiten al nord amb l'antiga carretera de Barcelona (N-340), a l'est amb l'inici del càmping les Palmeres, al sud amb l'espai de platja i a l'oest amb l'accés viari actual a la Platja Llarga.

Foto: cedida

Així ho ha afirmat la Junta de Compensació Provisional del Pla Parcial de la Budallera (PPU-24), integrada per diferents propietaris, entre els quals hi ha Promociones José Luis. La Junta serà qui cedirà aquests terrenys a l'Ajuntament de Tarragona durant l'execució de la primera fase d’urbanització de la Budellera.

La cessió suposarà l'aportació exacta de 10,5 hectàrees a primera línia de costa que passarien a formar part del patrimoni natural de la ciutat, amb la qual cosa serien de titularitat pública. Segons la Junta, la cessió sempre ha constat en el projecte d'urbanització.

Segons la Junta, el nou espai públic, tant per damunt com per sota de la via, queda definit al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Tarragona del 2013, que va ser aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals. L'ús que se'n faci del nou espai depèn del govern municipal, han assegurat des de la Junta.

Segons la Junta "el desenvolupament del pla urbanístic de la Budellera fa possible la protecció definitiva i el caràcter públic d'una part de la Platja Llarga. En conseqüència, salva la Platja Llarga de Tarragona i la converteix en un dels espais marítims més emblemàtics de Catalunya per a gaudi de les generacions actuals i futures."

Així mateix, la Junta del PPU-24 vol recordar que aquesta nova remodelació de la Budellera promou una major integració de la urbanització i l'edificació amb l'estat natural de l'orografia original.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar