loader
menu

CIUTAT

El PSC oficialitza la seva llista més discutida

El Circ Ciutat dissabte, 18 de novembre de 2017

El PSC ha escollit el Pont del Diable per oficialitzar la llista per a les eleccions del 21-D de la circumscripció de Tarragona, a on la maquinària del partit s'ha acabat imposant a l'opinió de la militància. Tot i que el número 1 de la llista socialista a la demarcació de TGN havia de ser inicialment per a Carles Castillo, després que en el congrés de federació s'imposés a la vallenca Rosa Maria Ibarra; el partit va aplicar els seus "mecanismes" i es va fer un "salt" en la llista, relegant Castillo a número 2 tot i haver estat el més votat i situant Ibarra com a cap de llista.

Foto de família de tots els integrants de la llista del PSC tarragoní al 21-D amb Miquel Iceta. Foto: PSC

Així ho ha reconegut el líder del PSC i candidat a la Presidència, Miquel Iceta, que ha recordat que per tancar la llista de TGN van tenir una discussió molt forta en el si del partit. Ha admès que "era molt difícil triar el número ú, perquè Carles Castillo ho havia fet molt bé i la Rosa Maria. Ibarra també". I per això, ha dit, que es van buscar mecanismes per decidir com s'havia d'ordenar la llista.

I el que va decidir finalment la comissió de llistes va ser, casualment, el contrari al que havien expressat els mateixos militants socialistes de la federació tarragonina. Iceta ha recordat que "en el nostre partit tenim el costum de fer les llistes estrictament paritàries i, de vegades, fem algun salt, com ha estat en el cas de Tarragona".

En la foto de família, amb tots els integrants de la llista, Iceta ha tingut a un costat Rosa Maria Ibarra, i a l'altre, l'alcalde de Tarragona i número 16 de la llista, Josep Fèlix Ballesteros. I al costat de Ballesteros, però no d'Iceta, Carles Castillo.

Precisament sota el Pont del Diable, els socialistes, han donat aquest missatge: "És temps de ponts, no de trinxeres, murs, ni fronteres", "volem canviar el rumb de forma radical perquè triomfi la moderació i el seny, i per utilitzar el potencial del país a favor del progrés econòmic i benestar social" ha explicat Iceta.

La cap de llista per TGN, Ibarra, ha criticat la manca d'inversions al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre fetes a les anteriors legislatures: "De 2010 a 2017 les inversions han baixat un 73%" i ha mostrat la voluntat dels i les socialistes per "treballar per canviar la manera de fer dels governs del PDeCat i ERC amb l'ajut de la CUP". Ibarra ha lamentat que en aquestes eleccions "només es vulgui parlar d'independència sí o no" i ha presentat el PSC com "el partit que aporta solucions i estabilitat, i que té voluntat de reconstruir tot el que s'ha malmès. I per això cal fer a Iceta President".

Iceta ha estat acompanyat per Ramon Espadaler, número 3 a la llista per Barcelona, que ha destacat que, amb tot el que estem veient en aquesta campanya electoral, "queda clar que per sortir de la situació actual calen polítics capaços de gestionar la complexitat, i Miquel Iceta és de llarg el més preparat per fer-ho. És la intersecció del catalanisme assenyat i transformador que no es conforma amb la situació actual" ha conclòs.

La Llista

1. Rosa Maria Ibarra

2. Carles Castillo

3. Joan Caballol (independent)

4. Bibiana Porres

5. Andreu Martín

6. Rocío León

7. Manel de la Vega

8. M. Jesus Sánchez

9. Eloi Menasanch

10. Laura Vida

11. Christian Martínez

12. Dolors Gurrera

13. Alfons García

14. Dolors Bel

15. Ander Mikel Basterretxea

16. Josep Fèlix Ballesteros


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar