loader
menu

CIUTAT

Tarragona, a la cua en activitat firal pel 2018

El Circ Ciutat dimecres, 22 de novembre de 2017

La demarcació de Tarragona acollirà 72 fires durant el 2018. Casualment, la comarca del Tarragonès és la comarca on menys certàmens s'hi celebraran: només una. La resta de comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre superen a la del Tarragonès, i en conseqüència, també a la capital. Al Baix Camp, per exemple, se'n faran un total de 15; i al Baix Ebre, el Montsià i fins i tot a a la Ribera d'Ebre se'n celebraran més d'una desena.

Del total de 72 fires previstes a la demarcació, totes d’àmbit comarcal i local, 34 corresponen a les comarques del Camp de Tarragona, i 38 fires a Terres de l’Ebre. Al Tarragonès, només se'n celebrarà 1.

Són xifres anunciades durant la presentació del nou calendari firal del Congrès de Fires de Catalunya, que se celebra el 22 i el 23 de novembre a Les Borges Blanques. El total de fires que acolliran els municipis de les comarques tarragonines representa el 15,7% del total de l’activitat firal prevista per l’any vinent al conjunt del País.

Foto: circdetarragona.com

Del total de 72 fires previstes a la demarcació, totes d’àmbit comarcal i local, 34 corresponen a les comarques del Camp de Tarragona, i 38 fires a Terres de l’Ebre.

A tot el País, més de 400 fires

Al llarg de 2018, Catalunya acollirà 458 fires, de les quals 43 seran d’àmbit internacional i estatal i 415 d’àmbit català, comarcal o local. En relació al 2017, l’any que ve se celebraran 9 fires menys (un 1,9% menys), un lleuger descens que s‘explica perquè la majoria de fires internacionals i estatals de caràcter biennal se celebren en anys senars, i no parells. Tenint en compte aquest factor estructural, si es compara amb 2016 —l’any parell anterior—, en el qual es van celebrar 454, les fires previstes per al 2018 representen un augment del 0,9%.

En els darrers onze anys, el sector firal a Catalunya s’ha evidenciat com a molt resistent, ja que tot i en els períodes de major incidència de la crisi, el nombre de fires celebrades arreu del territori sempre ha estat per sobre de les 410. En la darrera dècada, l’activitat firal s’ha mantingut i fins i tot ha experimentat una progressió positiva.

Les fires a la demarcació

Alt Camp: 4

Baix Camp: 15

Baix Penedès: 5

Conca de Barberà: 5

Priorat: 4

Tarragonès: 1

Total Camp de Tarragona: 24

Baix Ebre: 11

Montsià: 13

Ribera d'Ebre: 10

Terra Alta: 4

Total Terres de l'Ebre: 38

Total demarcació de TGN: 72


Documents

Evolució número de fires CAT

Fires per sectors 2018 Catalunya


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar