loader
menu

CIUTAT

Simulacre d'emergència al Port de TGN per sabotatge i fuga de productes

El Circ Ciutat divendres, 24 de novembre de 2017

El Port de Tarragona i l'empresa Vopak Terquimsa van dur terme el dijous 23 de novembre un simulacre d'emergència del Pla de Protecció del Port i del Pla d'Autoprotecció del Port de Tarragona davant d'un sabotatge i fuga de productes durant l'operativa de càrrega de vagons cisterna.

Fotos: Autoritat Portuària de Tarragona

Fotos: Autoritat Portuària de Tarragona

Durant el simulacre, realitzat a la Terminal pública de FFCC de càrrega i descàrrega de productes químics del Moll de la Química, es va activar el Pla de Protecció del Port en tractar-se d’una emergència d'origen antisocial (sabotatge) i el Pla d'autoprotecció del Port en fase d'emergència nivell 2.

Per donar resposta a l'emergència es van mobilitzar els mitjans de la Policia Portuària i el Centre de Comandament Avançat, els Bombers del Parc Químic del Port i el contenidor de lluita contra la contaminació, així com els serveis sanitaris d'Activa Mútua–Prevenport. També es va activar el PAU de Vopak Terquimsa i es va mobilitzar el personal propi de l’empresa, a més d’activar els serveis externs de Bombers de la Generalitat i la Guàrdia Civil.

Durant el simulacre també es va decidir activar en fase d'alerta el PIM per garantir la no afectació del producte vessat en la làmina d'aigua i, per aquest motiu, també va intervenir l'embarcació de la Policia Portuària 'Llampuga'.

L'objectiu del simulacre era verificar la capacitat operativa dels recursos humans i materials propis de la terminal i de l'Autoritat Portuària definits en el marc del Pla d'autoprotecció, així com aquells establerts en els plans de protecció d'ambdós, per tal de fer front a una situació d'emergència generada per un sabotatge a les instal·lacions de Vopak Terquimsa, la qual comporti una fuga de producte químic durant l'operativa de càrrega.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar