loader
menu

CIUTAT

Les exigències de bilingüisme de C's provoquen confusió en el web municipal

El Circ Ciutat dilluns, 27 de novembre de 2017

L'Ajuntament de Tarragona ha afegit el castellà en l'apartat de tràmits de la seva web municipal. El grup de Ciutadans al consistori ho ha anunciat, a bombo i plateret, donant a entendre que ha estat gràcies a les seves peticions de bilingüisme, i davant les quals, el consistori ha hagut de "rectificar".

Els regidors del grup de C's a Tarragona: Pedro Sánchez, Sonia Orts i Rubén Viñuales. Foto: twitter

La inclusió del castellà, però, s'ha quedat a mitges, ja que fent un cop d'ull a l'apartat d'e-tràmits del web municipal, i clicant la pestanya de castellà, es pot comprovar que la gran majoria dels continguts continuen en català, i que el que està traduït al castellà només són els titulars dels apartats principals i el d'algunes seccions.

Dit d'una altra manera, la proposta de Ciutadans ha convertit, de moment, aquest apartat del web de l'Ajuntament de Tarragona en un petit desgavell lingüístic i que provoca confusió per a l'usuari.

"Parlar català i castellà és normal a Catalunya", han explicat des de la formació taronja, aliena, aparentment, al petit caos que ara mateix regna dins de la secció de tràmits, tant els dedicats a les empreses, com els que estan dirigits a la ciutadania. Ciutadans no se n'ha adonat, però, se senten satisfets: "Els ciutadans han de ser lliures a l'hora d'escollir la llengua en la qual volen dirigir-se l'Administració ja sigui a través de tràmits web, per escrit o presencialment". No han detectat que la conversió al castellà, tal com han venut, de moment, no s'ha produït.

El portaveu municipal de Cs, Rubén Viñuales, ha recordat que "el bilingüisme és una mesura que Ciutadans ha defensat amb fermesa des que entrés en el Consistori en 2015".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar