loader
menu

CIUTAT

Juristes tarragonins demanen l’alliberament del conseller de Justícia Carles Mundó

Guillem Roqué Ciutat dimecres, 29 de novembre de 2017

“El dret serveix per resoldre conflictes i no per atiar-los”. Sota aquesta premissa comença a caminar Juristes per la República, un col·lectiu de professionals del dret que es va presentar públicament organitzant un acte per demanar la posada en llibertat de Carles Mundó, conseller de Justícia cessat i en presó preventiva des del 2 de novembre. L’agrupació neix amb uns objectius molt clars: denunciar les mancances democràtiques i oferir assessorament i representació als ciutadans que encaren problemes legals pels fets viscuts l’1 d’octubre i les jornades posteriors.

Al final de l'acte es va desplegar un gran llaç groc. Foto: GR

Foto: GR

Foto: GR

Cartell de l'acte "Llibertat Carles Mundó" celebrat al Col·legi d'advocats de Tarragona.

L’advocat Carles Perdiguero, representant de l’agrupació, va explicar que el col·lectiu “va agafar forma quan un grup de juristes de la ciutat i dels voltants van decidir implicar-se amb els fets de l’1 d’octubre” i va remarcar que “les envestides repressives de l’Estat” els havien obligat a “denunciar que les formes que adoptades per l’Estat no son les adequades per dirimir una qüestió política”. Perdiguero, membre del col·lectiu Ronda, va apel·lar a la solidaritat i el coratge davant l’ús de la força i a vulneració dels drets de la ciutadania.

També van intervenir Sergi Blázquez, president de Drets, una associació creada per combatre la catalonofòbia i la impunitat dels atacs contra els catalans, però que en aquests moments es concentra en la defensa de “les persones que van anar a votar, que penjava cartells o que estava en una paradeta d’Òmnium o l’ANC i que ara estan acusades de desobediència a la fiscalia”. “El 90% dels delictes d’odi contra els catalans són arxivats per causes diverses, però quan interessa bé que s’identifiquen i s’investiga”, explicava, “ volen atemorir a la ciutadania i alimentar l’autocensura”.

La presentació preveia la intervenció d’Andreu Van den Eynde, l’advocat defensor del conseller, però finalment no va poder-hi assistir perquè els membres del govern cessat han estat cridats a declarar al Tribunal Suprem aquest divendres i l’advocat va haver de marxar cap a Madrid. “És una bona senyal que no estigui”, repetien els ponents preveient que aquesta nova compareixença pot obrir la porta a mesures que els permetin sortir de la presó. Van den Eynde també representa al vicepresident, Oriol Junqueras, als conselleres i diputats d’ERC i als càrrecs del Govern detinguts el 20 de setembre.

En lloc de Van den Eynde va intervenir el també advocat Agustí Carles qui va avançar que ja tenen ingressats al banc els diners per pagar les fiances en el cas que així ho estableixi el jutge. La darrera intervenció va anar a càrrec d’Anna Marta Roca, dona del conseller empresonat, que va mostrar el seu optimisme, però també la seva prudència davant la possible sortida de presó. Per acabar, es va cantar l’Estaca i es va desplegar un gran llaç groc entre els assistents.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar