loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La força acompanya la primera edició de la convenció Starraco Wars

Guillem Roqué Cultura i patrimoni dimecres, 29 de novembre de 2017

Falten només dues setmanes per a què s’estreni als cinemes l’Episodi VIII: Els últims Jedis, la més nova de les pel·lícules de Star Wars. Per començar a escalfar motors, el Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha organitzat conjuntament amb l’associació de les Terres de l’Ebre R2 T4, la primera edició de la convenció Starraco Wars. L’esdeveniment, dividit en dues jornades (dissabte 2 i diumenge 3 de desembre), ha estat molt ben rebut pel públic i tot apunta que podria consolidar-se i convertir-se en una cita anual.

Foto: GR

Foto: GR

Foto: GR

Foto: GR

Foto: GR

Foto: GR

Foto: GR

Foto: GR

Carlos Lamote, president de R2 T4 i un dels principals impulsors de la convenció, s’ha mostrat molt satisfet amb l’acollida que ha tingut entre el públic. “La nostra associació només té 1 any, però quan es va plantejar la idea d’organitzar un esdeveniment com aquest només vaig preguntar: on i quan?”. Com no podia ser d’altra manera, en Carlos és un autèntic seguidor de Star Wars, una afició que comparteix amb una legió de fans que no para de créixer dia rere dia gràcies a la incorporació dels més menuts. “El perfil dels seguidors s’ha rejovenit molt en els últims anys. Aquí pots trobar nens de 6 anys que han arrossegat a tota la família!”. El perfil del públic, però, és molt variat i, malgrat que hi abunden els més petits, els més veterans també en gaudeixen de valent. “El perfil és molt variat”, explica Lamote, “des de la família amb nens fins al seguidor que va descobrir la saga amb les primeres pel·lícules a finals dels 70”.

Exposicions, conferències, curses de drons o classes per aprendre a lluitar com un autèntic jedi són algunes de les moltes possibilitats que troben els visitants i que farà les delícies dels amants del prolífic univers creat per George Lucas. Part de l’import de l’entrada serà donada a les associacions Sanfilippo Barcelona i Cistinosis Espanya.

L’èxit d’afluència, més de 2.000 persones el primer dia, augura que, amb gairebé tota seguretat, aquesta serà només la primera edició de moltes per venir. “Aquesta ha estat una presa de contacte i ens ha servit per contactar amb moltes associacions del territori. La gent es volca amb aquests actes perquè qui té un vestit d’Star Wars, el vol lluir!”

Més activitats pel diumenge

Demà a les 10 del matí tornaran a obrir portes i estaran oberts fins a les 19h. Pel matí per la tarda es celebrarà el gran torneig del joc de miniatures “X-Wing” i a les 17h es presentarà el llibre “Galaxia Lucas: Más allà de la Fuerza”. No obstant, el més vistós dels actes seran la gran desfilada Starraco Wars que sortirà del monument dels Despullats a les 12h i recorrerà la ciutat fins arribar a la plaça Verdaguer.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar