loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN recrea la vida a l'antiga Tarraco per celebrar la declaració de la UNESCO

Guillem Roqué Cultura i patrimoni diumenge, 03 de desembre de 2017

Per commemorar el 17è aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO, aquest diumenge s’ha celebrat una jornada de portes obertes a tots els recintes patrimonials de la ciutat. A més a més, durant tot el matí grups de recreació històrica han representat escenes diverses amb el propòsit d’acostar al públic la vida quotidiana de l’antiga Tàrraco.

Foto: GR

Foto: GR

Foto: GR

Foto: GR

Foto: GR

Els espais que han obert i que s’han pogut visitar de forma gratuïta han estat les Muralles, el Pretori, el Circ, l’Amfiteatre i el Fòrum de la Colònia. A la celebració també hi ha participat el Museu Nacional Arqueològic, el Museu i la Necròpolis paleocristians i les vil·les romanes de Centcelles i els Munts.

Entre les 11 i les 14h, l’Associació Projecte Phoenix – Legio VII Gemina, Nemesis, arqueologia i difusió cultural, l’Espai Zero i el grup de reconstrucció històrica Thaleia han fet un seguit d’actuacions que han girat al voltant de temes tan diversos com l’exèrcit i els funcionaris de Tàrraco, el sacerdoci en l’època romana, els actors i els espectacles teatrals o les supersticions i la màgia de l’època. Com no podia ser d’altra manera, a la cita tampoc hi han faltat els gladiadors. Els membres del grup Tarracoludus han lluitat “a mort” a l’arena de l’amfiteatre.

Per la seva banda, el Museu Bíblic ha organitzat la visita guiada “De Tarragona a Torunai: l’arqueologia de les primeres catedrals d’Europa”. L’apunt musical de la celebració l’han aportat els alumnes de l’AMTP El Tecler i de l’Escola Municipal de Música que han interpretat música en viu en diversos dels espais que van permetre que Tarragona obtingués el reconeixement de la UNESCO.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar