loader
menu

CIUTAT

El Port de TGN ha mogut més d'un milió de caps de bestiar en els darrers cinc anys

El Circ Ciutat dilluns, 04 de desembre de 2017

Des de 2012 i fins aquest mes d’octubre el Port de Tarragona ha mogut més d'un milió de caps de bestiar. En concret, 1,14 milions, a través de 300 vaixells destinats a aquesta càrrega. En referència al bestiar boví, i sumant les previsions de tancament pel 2017, les previsions són que se superin les millors expectatives, assolint les 300.000 unitats.

Foto: Autoritat Portuària de TGN

Amb aquestes dades s’obria la setmana passada la jornada tècnica sobre l’exportació d’animals vius que organitza anualment l’Associació Catalana de Productors de Boví de Carn (ASOPROVAC Catalunya) i que es va celebrar a la sala d’actes de l’Autoritat Portuària.

Seguint amb les xifres de tràfic de bestiar, de moment, aquest 2017 la infraestructura portuària tarragonina ha exportat més de 308.996 caps de bestiar fins a l’octubre, la qual cosa representa un increment del 35,7% respecte el mateix període de l’any anterior. Concretament, la càrrega de boví ha augmentat un 163%, arribant a les quasi 80.000 unitats, i confirma així la tendència a l’alça d’aquestes exportacions. Per la seva banda, el moviment de bestiar oví tampoc es queda enrere i creix un 16,2% arribant als 229.562 unitats entre gener i octubre de 2017.

Per arribar a aquestes xifres, és important la comercialització amb països tercers, especialment de Líbia i més recentment Turquia i Egipte.

La jornada va reunir, per cinquè any consecutiu, els principals productors de bestiar i ramaders catalans. Sota el títol “Exportació: salvaguarda de la nostra economia”, la trobada va servir per posar de manifest la transcendència del volum d’exportacions per al sector i, especialment, d’aquelles destinades a països del Nord d’Àfrica i de la conca mediterrània.

La jornada va deixar com a idea principal el fet que l’exportació de boví a través d’infraestructures com les del Port de Tarragona és una via de sortida important per al sector ramader que, a la vegada, n’assegura la producció. I per altra banda, a llarg termini, tot sembla indicar que la destinació d’aquestes exportacions -que ara demanden principalment regions europees i de la conca mediterrània- haurà de virar cap a altres països de la resta del món.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar