loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La queixa per soroll d'un veí deixa sense local d'assaig el Cor Ciutat de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 06 de desembre de 2017

La denúncia d'un veí resident a la plaça Pallol ha provocat que l'Associació Cor Ciutat de Tarragona s'hagi quedat òrfena del local en el qual venia assajant des de feia més de vint anys, i que estava situat en una sala annexa a l'Antiga Audiència.

Foto: Facebook Associació Cor Ciutat de Tarragona

Tot i que la queixa presentada a l'Ajuntament de Tarragona es va fer a l'abril, el consistori no la va resoldre, i a favor del veí, fins el passat mes d'octubre, que obligava a l'entitat a abandonar l'espai que l'Ajuntament tenia cedit als cantaires des de fa més de dues dècades.

La presidenta de l'associació Cor Ciutat de Tarragona, Margarida Aniorte, ha explicat al Circ que la resolució de l'Ajuntament està basada en estudis de sonometria, segons els quals, els decibels que s'emetien tots els dimarts entre les 21h i les 22 (hora d'assaig del cor) superaven, encara que per poc, els paràmetres permesos: "La resolució de l'Ajuntament diu que hem de deixar l'activitat en aquella franja horària".

La prohibició d'assajar, doncs, tan sols afectava als cantaires del cor que ho fan entre les 21h i les 22h, però no a la canalla (Els Russinyols), al cor Adagio, de gent més gran, i a les classes de cant, que es fan més aviat. Per tant, aquests dos últims grups i les classes es podrien seguir fent a la sala de l'Antiga Audiència. L'entitat, amb més de quaranta anys d'antiguitat, però, voldria concentrar totes les seves activitats en una única localització.

L'associació acata la resolució de no poder assajar entre les 21h i les 22h, tot i que "l'altra part és molt discutible", en referència a no poder fer-ho en horari de tarda. A més, segons ha explicat Aniorte al Circ, en els darrers dies, el veí que havia presentat denúncia va entrar a la sala quan estava assajant la canalla i "de molt males maneres".

A hores d'ara, l'Ajuntament i l'associació treballen conjuntament per mirar de trobar una nova ubicació per assajar de cara als nombrosos compromisos que els esperen durant les festes nadalenques i la resta de l'any. Des que van abandonar l'Antiga Audiència han provat diferents espais, com ara la sala d'actes de la mateixa Antiga Audiència o fins i tot al Teatre El Magatzem. En el primer dels casos, l'espai no és apte per a la seva activitat, ja que "ha de tenir una mínima qualitat acústica", asseguren. El segon, al teatre El Magatzem, sí compleix els requisits, tot i que, segons Aniorte, no es poden permetre pagar un lloguer.

Ara mateix, en espera que l'Ajuntament els trobi una nova ubicació, assagen al bar del Teatre Metropol. "No en tenim suficient amb qualsevol espai", recorden des de l'Associació, que voldria que en la seva nova "casa" també hi poguessin tenir la seu social. La Capsa de Música podria ser el seu nou destí.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar