loader
menu

CIUTAT

La Constitució, venerada pels uns; rebutjada pels altres

El Circ Ciutat dimecres, 06 de desembre de 2017

D'acord amb la gran dualitat de pensaments amb que s'afronta la convocatòria electoral del 21D, la celebració del 39è aniversari de la Constitució Espanyola també s'ha fet de maneres ben diferents; oposades. D'una banda, a la plaça de la Font la 'celebració' de la Carta Magna ha estat en forma de rebuig, i ha servit per criticar-la i per condemnar-la. "Ni ens legitima, ni ens representa", s'ha sentit en el manifest que han llegit representants dels diferents Comitès en defensa de la República (CDR) que s'han creat a la ciutat arran dels fets de l'1 d'octubre i arran sobretot de l'aplicació de l'article 155, precisament, de la Constitució.

Una imatge de l'acte de Societat Civil Catalana a Bonavista per celebrar el 39è aniversari de la Constitució. Foto: C's

Una imatge de l'acte institucional de celebració del 39è aniversari de la Constitució. Foto: Subdelegació del Govern

Imatges de l'acte de rebuig a la Constitució organitzats pel Comitè en defensa de la República de Tarragona. Fotos: @TarragonaCdr

Imatges de l'acte de rebuig a la Constitució organitzats pel Comitè en defensa de la República de Tarragona. Fotos: @TarragonaCdr

Durant l'acte, en que els organitzadors han tancat dins d'una gàbia un exemplar de la Constitució, han insistit que "els seus tics [de la Constitució], ben coneguts per tothom, s'han de respondre amb la contundència de la llibertat d'expressió, de pensament i de radicalitat democràtica". A la vegada, també han lamentat "la perversió del text que entronitzava els valors de Franco" i han recordat que "les elits feixistes del 1978 es van blindar amb la constitució espanyola".

Gairebé a la mateixa hora, a Bonavista, Societat Civil Catalana (SCC) ha organitzat un acte d'homenatge al text de 1978, en el qual hi han participat PSC, Ciutadans i el Partit Popular. El candidat del PP per Tarragona el 21D, Alejandro Fernández, ha explicat que “la Constitució, en els seus 39 anys de vigència, ha aportat el més gran període de benestar i convivència a Catalunya i també al conjunt d’Espanya”. En aquest sentit, Alejandro ha afegit que “Catalunya ha viscut amb la Constitució les seves majors cotes d’autogovern”.

Per la seva banda, la candidata Lorena Roldán, de C's, ha defensat "els 39 anys de Constitució, progrés i democràcia que va suposar aprovar aquest text pel conjunt dels espanyols", i ha recordat que "quan es posa en risc la convivència i l'ordre democràtic, és necessari que la Constitució estigui més vigent que mai".

Un dia abans, el 5 de desembre, la Subdelegació del Govern va ser escenari de l'acte institucional per celebrar l'aniversari de la Constitució, al que van assistir autoritats civils i militars, alcaldes, diputats y membres de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d’Esquadra.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar