loader
menu

CIUTAT

L'Hospital Joan XXIII aplica una nova tècnica per a tractar pacients amb incontinència fecal

El Circ Ciutat dijous, 07 de desembre de 2017

La unitat de colon i recte de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, integrada en la unitat funcional de coloproctologia del Camp de Tarragona, ha començat a aplicar la neuromodulació d’arrels sacres pel tractament de la incontinència fecal.

Integrada en la unitat funcional de coloproctologia del Camp de Tarragona, amb la nova tècnica s'evitarà el trasllat a Barcelona dels pacients indicats

La setmana passada, els professionals del Joan XXIII van realitzar la primera intervenció, a la província de Tarragona, introduint elèctrodes a les arrels sacres d’una pacient per modular els reflexes de la zona anorectal i millorar el funcionalisme de la incontinència.

Foto: ICS Camp de Tarragona

L’aplicació d’aquesta tècnica evitarà el trasllat a Barcelona dels pacients amb el diagnòstic d’incontinència fecal que siguin tributaris d’aquesta tècnica. Aquesta és una tècnica, mínimament invasiva, amb un percentatge d’eficàcia molt alt contra la incontinència fecal, que es realitza amb anestèsia local, i que no requereix ingrés a l’hospital ja que es realitza a la unitat de cirurgia sense ingrés (UCSIT).

El Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Joan XXIII integra l’atenció sanitària quirúrgica dels pacients de la pròpia zona assistencial i també la dels que, com a centre de referència, són atesos centre sanitari. L’àrea assistencial fonamental és la Cirurgia General i l’Aparell Digestiu, dóna servei tots els dies de l’any, i es divideix en seccions segons l'àrea de capacitació específica per donar una atenció especialitzada seguint els darrers avenços científics i tecnològics.

Aquestes seccions són: coloproctologia, cirurgia hepato-biliar-pancreàtica, cirurgia esofago-gàstrica i paret abdominal, i cirurgia endocrina. Aquest Servei és un dels troncals de l’Hospital Joan XXIII que funciona des de l'any 1967.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar