loader
menu

CIUTAT

Esquerra es fa ressò de la incomoditat de molts tarragonins amb la presència de vehicles militars a la ciutat

El Circ Ciutat dimecres, 13 de desembre de 2017

Des de fa alguns dies, ja comença a ser habitual veure vehicles militars armats circulant pels carrers del centre de Tarragona i també per l'autovia de Reus, la T-11. Durant la jornada de dimarts 12 de desembre, per les xarxes van circular nombrosos vídeos i imatges amb alguns d'aquests vehicles transitant per l'entorn del Port de Tarragona i també del carrer Pere Martell, i en dies anteriors, blindats de l'exèrcit també havien fet acte de presència a la Rambla Vella, davant de l'edifici de Defensa de la Subdelegació del Govern.

Fotos: cedides

Fotos: cedides

Fotos: cedides

Fotos: cedides

Formen part del dispositiu "Eagle Eye", unes maniobres operatives que duu a terme des de l'11 fins al 15 de desembre el Ministeri de Defensa a les comarques tarragonines. Fent-se ressò del clam de molts tarragonins i tarragonines a les xarxes, el grup municipal d’ERC a Tarragona ha demanat explicacions a l'alcalde Ballesteros, tot preguntant-li les raons per les quals vehicles militars es passegen pel centre de la ciutat. "No hi ha precedents d’una demostració bèl·lica d’aquestes característiques a Tarragona, una ciutat compromesa amb la Pau. És del tot inadmissible, més encara en període electoral perquè té un efecte coaccionador per a molta gent’, ha manifestat el portaveu republicà al consistori, Pau Ricomà, que afegeix que "el desplegament de material de guerra dins el casc urbà incomoda i indigna molts veïns".

Per tot això, els republicans han instat l'alcalde a que els argumenti la necessitat de la presència de l'exèrcit pels carrers de la ciutat: "Volem saber quan se li va informar d’aquest desplegament pels carrers de Tarragona i quina va ser la seva posició com a alcalde. Ens preguntem si va mostrar algun tipus de disconformitat o si va optar per una acceptació acrítica, un ‘facin el que vulguin’’.

En paral·lel a la demanda de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, en què va rebutjar la presència de l'exèrcit a la ciutat i també les seves maniobres, el líder republicà lamenta la manca d’informació a la ciutadania sobre aquest desplegament pel casc urbà i trasllada al batlle la necessitat de que aclareixi "per què no va explicar als ciutadans que es produiria aquest desplegament de material de guerra pels carrers de Tarragona".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar