loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Mercat Central de TGN intenta boicotejar la venda d'un calendari amb el groc com a color predominant

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 16 de desembre de 2017

Vendre i promocionar calendaris és un fet habitual, sobretot quan s'acaba l'any. Això és el que ha fet avui al Mercat Central el col·lectiu de fotògrafs professionals De Temporada, que ha posat a la venda el seu calendari pel 2018, que enguany portava com a lema "Mercats del món", i amb el groc com a color predominant, amb els dies de festa assenyalats en aquest color.

Fotos: @JoanRuiz

Fotos:@JoanRuiz

La tonalitat escollida, però (igual que l'any passat van escollir el blau, atès que la temàtica era el mar) ha generat polèmica i no hauria agradat a l'Ajuntament, fins el punt que des del Mercat Central els han prohibit vendre els calendaris dins del recinte, propietat de l'empresa municipals de mercats, Espimsa.

Des del col·lectiu De Temporada han assegurat que la negativa a distribuir el calendari els ha arribat després que des de l'àrea de dinamització del Mercat els van convidar a vendre el seu producte dins del nou Mercat, ja que en els darrers anys ho havien vingut fent al mercat del Fòrum.

"Un intermediari del Mercat ens ha dit que no el podíem vendre a dins perquè tenia contingut polític i que hauríem de vendre'l a fora", han assegurat al Circ fonts del grup De Temporada. De totes maneres, malgrat tot, els fotògrafs han pogut pogut seguir venent el calendari dins del recinte, en la parada ambulant que hi han instal·lat. Això, sí, en espera que la prohibició que els havien traslladat adquirís rang oficial per part de l'Ajuntament de Tarragona o de l'empresa de Mercats, cosa que no ha passat en cap moment. "Hem demanat que la prohibició fos per escrit i que nosaltres el continuaríem venent fins que no vingués una autoritat", insisteixen.

La prohibició, però, no s'ha arribat a fer efectiva, però ha generat polèmica i molta controvèrsia a les xarxes, i les crítiques cap a l'Ajuntament de Tarragona han estat considerables. Des del col·lectiu han recordat que, a diferència d'altres anys, enguany el calendari no contenia el logo del Mercat Central. El color groc hi té la culpa, i qui sap si la imatge del mes de gener, amb la mà d'una persona fixant el preu d'un producte d'un mercat amb els números 155 ha estat el detonant. De fet, segons han explicat des del col·lectiu, enguany els van retirar la subvenció per fer el calendari "perquè era groc".

"Nosaltres pengem les fotos que creiem que són més adequades; això és llibertat d'expressió", recorden des del col·lectiu, format pels fotògrafs Pep Escoda, Gerard Boyer, Albert Cilveti, Empar Ibanyes, Rubén Perdomo, Cristina Serra i Pau López.

L'Ajuntament de Tarragona nega que s'hagi prohibit res

Des del consistori tarragoní han enviat un comunicat en que asseguren que no hi ha hagut cap prohibició.

El comunicat

"Es va permetre l'ús d'espai per tal d'exposar i promocionar les seves fotografies, dins de la Campanya de Dinamització Comercial de Nadal, amb l'Associació de Venedors del Mercat Central.

Una mostra clara de què no hi ha hagut cap prohibició en la venda són les fotografies de clients comprant el calendari.

Ens sentim entristits i dolguts, ja que el col·lectiu ha aprofitat la nostra predisposició a ajudar a dinamitzar la ciutat, en clau cultural, per generar confusió i tractar de promocionar el seu producte mitjançant una polèmica inexistent, aprofitant l'oportunitat de vincular un recinte públic amb un debat en què el Mercat Central sempre s'ha manifestat com un espai lliure de connotacions polítiques".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar