loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els autors del calendari 'Mercats del món' exigeixen una rectificació a la presidenta de l'empresa de Mercats

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 17 de desembre de 2017

L'endemà que des del Mercat Central de Tarragona es va intentar boicotejar, sense èxit, la venda del calendari "Mercats del Món", per tenir el groc com a color predominant, els seus autors han respost. El col·lectiu De Temporada TGN ha emès un comunicat, en què, relata com inicialment el Mercat els va obrir els braços perquè distribuïssin el seu producte i poc després els van voler tancar les portes, al·legant que el calendari tenia contingut polític.

Una imatge de la parada del col·lectiu De Temporada TGN al Mercat Central. Foto: Pep Escoda

Els set artistes que formen part del col·lectiu, a més, insten la presidenta de l'empresa de Mercats, Elvira Ferrando, a que rectifiqui les seves declaracions, després que culpés els fotògrafs de "generar confusió" i que indiqués que la polèmica i els intents de boicotejar la venda del seu calendari havia estat "inexistent", cosa que els artistes neguen categòricament.

En el seu comunicat, que trobareu en el document adjunt, els fotògrafs reconeixen les bones intencions inicials per part del Mercat Central, però també indiquen que un cop es va saber que la portada era groga i que, entre d'altres, una de les fotografies incloïa el número 155 (com a preu figurat d'un producte d'un mercat), se'ls va dir que Espimsa no els subvencionaria, i que només ho faria si canviaven el color i retiraven la imatge amb la xifra 155.

A més, tal com ja va recollir El Circ en la seva informació d'ahir dissabte 16 de desembre, els fotògrafs apunten que el dia 15 de desembre van rebre un missatge en què "ens diuen que no podem vendre els calendaris a la parada del mercat pel seu contingut polític". També apunten que el mateix dia 16 de desembre un treballador del Mercat Central els va fer la mateixa comunicació. "Sorpresos, li demanem amablement, que ens ho comuniquin verbalment o per escrit per els responsables del Mercat, cosa que no va succeir, ni ha succeït encara", relata el col·lectiu. Per tot això, des de "De Temporada TGN" "reiterem el nostre compromís amb la difusió lliure de la nostra obra com a autors, i demanem una rectificació pública per part de la Presidenta de ESPIMSA, la Sra. Elvira Ferrando."


Documents

Comunicat De Temporada TGN "Mercats del món"


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar