loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament dona feina i forma prop de 200 veïns de la Part Alta i Campclar

El Circ Ciutat dilluns, 18 de desembre de 2017

Prop de 200 veïns de la Part Alta i del barri de Campclar han rebut formació o han estat contractats durant el 2017 a través de la convocatòria Treball als Barris, de la qual avui se n'ha celebrat la cloenda oficial. En marxa des de l'any 2011, aquest pla preveu un seguit d'accions que combinen la formació i la contractació als dos barris esmentats i les seves respectives zones d'influència.

Foto: Mauri

Treball als barris, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i que compta amb fons propis de l'Ajuntament de Tarragona, s'ha desenvolupat a partir de quatre eixos:

- Servei d'Orientació i Intermediació Laboral. Un total de 391 persones s'han donat d'alta a aquest servei, ubicat específicament a Campclar i la Part Alta, que ofereix atencions individualitzades i accions grupals per elaborar currículums, fer cerca activa de feina, oferir càpsules formatives, entre d’altres.

- 1.700 hores de formació en deu cursos diferents, agrupats en àrees com la logística, l'hoteleria, la seguretat o els idiomes, dels quals s'han beneficiat 127 persones.

- Una Casa d'Oficis en la qual els 29 joves participants han gaudit de sis mesos de formació i han estat contractats laboralment l'altra meitat de l'any. A través de tres especialitats diferents (atenció sociosanitària a persones dependents, reparació i manteniment d’habitatges i dinamitzador d’activitats d’educació infantil i juvenil) els participants han realitzat actuacions especialment en espais municipals.

- Programes d'experienciació laboral, amb 38 participants que també combinen formació i un contracte laboral. En aquesta ocasió les persones han realitzat tasques de manteniment i neteja en els barris abans esmentats.

Els mateixos quatre programes es reprendran l'any vinent amb novetats, com ara quatre nous cursos de dependent/a de carnisseria, dependent/a de peixateria, formació en llengua catalana i d'auxiliar de subalterns en institucions municipals dirigit a persones amb discapacitats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar