loader
menu

CIUTAT

Alumnes i professors del Complex Educatiu de TGN protesten pel fred que passen a les aules i als tallers

El Circ Ciutat dimarts, 19 de desembre de 2017

Farts de patir fred, tant a les aules com als tallers, alumnes i professors del Complex Educatiu de Tarragona (antiga Universitat Laboral) s'han concentrat aquest migdia per protestar per les pèssimes condicions en que es troben les instal·lacions de la major part del centre, construït a finals dels anys 50 i gestionat pel Departament d'Ensenyament d'Educació de la Generalitat.

Una imatge de la concentració d'alumnes i professors del Complex Educatiu de Tarragona per les baixes temperatures en aules i tallers. Foto: cedida

"Tot el sistema de calefacció està obsolet i vell, i amb les temperatures que s'hi registren és impossible treballar", explica al Circ Manel Güell, delegat d'Educació de CCOO de les comarques tarragonines. Des del sindicat, que reivindica solucions per al centre, es recorda que segons l'actual llei de riscos laborals, el barem de temperatures per realitzar treballs lleugers oscil·la entre els 14 i els 25 graus (per a activitats sedentàries, els valors estan entre els 17 i els 27).

Als tallers de l'IES Pere Martell, on es realitza el grau d'FP de carrosseria, xapa i pintura, per exemple, durant els darrers dies s'hi han registrat temperatures d'entre 6 i 8 graus; uns valors que CCOO considera inadmissibles, tant per als professors, els alumnes, i també per al personal de neteja. A més, alerten que la rigorositat de l'hivern encara està per venir i que, en conseqüència, al gener i al febrer encara farà més fred.

Per aquest motiu, Comissions Obreres està fent campanya per prevenir les temperatures extremes a les aules dels centres educatius amb el lema "17-27 ni un grau + ni un grau -". Dins d'aquesta activitat, l'IES Pere Martell es troba en una situació de risc, tot i que des del sindicat alerten que altres centres i instal·lacions que també estan ubicats dins del complex també pateixen els efectes de la degradació del temps, i sobretot de la falta d'inversions a causa de les retallades practicades fa tres anys.

En relació als tallers del Pere Martell, malgrat que la setmana passada es va instal·lar una caldera de gas, els seus efectes continuen sent insuficients per pal·liar els efectes del fred, atesa la gran superfície que s'ha d'escalfar. A més, denuncien que les màquines, del tot insuficients, només funcionen fins el migdia, fent que l'espai es converteixi en una autèntica glacera durant l'horari de tarda. I a l'estiu, el problema és a la inversa, amb una calor sufocant. "Els alumnes i els professors estan empipats", insisteixen des de CCOO, que ha iniciat una sèrie de gestions amb la Delegació Territorial del Departament d'Ensenyament de Tarragona, amb la gerent del Complex Educatiu, i amb la direcció del centre perquè es doni resposta i es solucioni aquest problema al més aviat possible.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar