loader
menu

CIUTAT

El Parc de Nadal d'enguany estarà inspirat en l'espai

El Circ Ciutat dijous, 21 de desembre de 2017

Un any més, el Parc Infantil de Nadal de Tarragona obre les seves portes del 27 de desembre de 2017 al 4 de gener de 2018, amb més d'una trentena de tallers, dels quals 21 seran novetat. La línia temàtica d’aquesta edició serà l’espai. Les zones del parc estaran indicades amb planetes penjant del sostre i un gran sol presidirà la zona central, just damunt de la Plaça del Sol, que esdevindrà un espai polivalent on s’hi podran veure espectacles de petit format o tallers de gran envergadura. En aquesta línia, molts tallers s’inspiren en la temàtica i podrem gaudir, per exemple, d’un cas de realitat virtual que ens farà viatjar més enllà de les estrelles.

Foto: Ajuntament de TGN

“Aquest any recuperem la voluntat de treballar una línia educativa transversal al Parc de Nadal. En aquesta edició la igualtat de gènere estarà present de manera explícita o implícita al llarg dels tallers i espectacles del recinte”, ha destacat la consellera Ana Santos. “Aquesta vessant del parc per les polítiques de gènere és un dels trets més importants i del que ens sentim orgullosos”, ha afegit.

El contingut

Un taller que treballarà la igualtat en un espai fixe. Sorgeix de la col·laboració amb el departament d’igualtat de l’Ajuntament de Tarragona.

Una formació específica per l’equip educatiu del Parc que ens proporciona l’Observatori de la Igualtat de la URV.

Una animació diària a forma de passa-carrers que ajudarà a fer menys avorrides les cues i que tindrà un caràcter feminista.

Una col·lecció de frases i il·lustracions adreçades a pares i mares per reflexionar sobre l’educació i les joguines que regalem als infants.

La gran aposta: Els espectacles

Aquesta edició compta amb dos espais per a espectacles. Un serà l’escenari (Espai Terra) que estarà situat al final del recinte i on s’hi donaran cita els espectacles de gran format amb un espai per seure i gaudir.

L’altre serà la Plaça del Sol, just al centre del recinte i amb un caràcter polivalent que permetrà veure-hi espectacles propers, exhibicions, tallers i visites de personatges.

Ematsa: taller, contacontes i punt d’hidratació

L’última edició del Parc de Nadal va deixar clar que la col·laboració d’Ematsa esdevenia un pilar sobre el qual podíem treballar la cura del cicle de l’aigua i del medi ambient. Aquest any l’empresa municipal d’aigües repeteix i aposta més fort pel Parc amb tres activitats per infants de diverses edats.

També hi porten els espectacles del TarrAQUAnins que vam estrenar conjuntament per Sant Magí en els quals participen els artistes del territori: Joan Rioné, Marc Rocamora i Agustí Ferré.

Truckonada

El Parc Infantil de Nadal tornarà a comptar amb la TruckOnada de la Fundació Onada. La food truck més social que afavoreix la inserció laboral de persones amb capacitats diverses. Amb la TruckOnada també s’aconsegueix una oferta gastronòmica saludable amb opcions dolces i salades, amb variants aptes per a cel·líacs i sucs naturals.

El suport de l’Ajuntament

Els departaments de l’Ajuntament consoliden la seva presència al Parc de Nadal amb noves col·laboracions. El Consell Municipal d’Infants de Tarragona i els Centres Cívics de la ciutat ja hi participen activament fa anys amb un taller i dues ludoteques respectivament.

Aquest any s’hi suma també la Casa d’Oficis de Tarragona Impulsa, facilitant el seu personal per les tasques de muntatge i decoració del Parc. També s’incorporen com a col·laboradors el departament de Cooperació i el d’Igualtat, amb un taller cadascun.

Altres activitats dins el Parc

La Gimcaladan, una gimcana on els infants hauran de completar uns mots encreuats relacionats amb els tallers i activitats del Parc de Nadal. Reptes que hauran d’anar resolent i que un cop finalitzats els farà entrar en un sorteig de 5 places per rebre els Reis Mags d’Orient, el dia que arribin a Tarragona, el 5 de gener de 2018.

La Fira d’atraccions estarà situada dins mateix del Recinte Firal, a la part exterior. Els viatges s’hauran de pagar a banda i no estaran inclosos en l’entrada del Parc de Nadal.

Serveis per a les famílies

Al Parc hi haurà una zona de serveis a l’abast dels més petits. Una Baby Zone, per alletar els nadons i equipada amb microones per escalfar el menjar i canviadors. A més a més, també es disposarà d’un pàrquing de cotxets. A més, els infants que disposin de la Targeta de Transport Escolar Millorada podran assistir al Parc de Nadal de forma gratuïta amb bus. El nou sistema de TTE permet utilitzar el carnet qualsevol dia de dilluns a diumenge i en període de setembre a juny (inclosos els dies de vacances de Nadal). Les línies que arriben al Parc de Nadal són la número 21 i la número 23. La correspondència amb els barris de Llevant i de Ponent són a plaça Imperial.

L’organització del Parc de Nadal també garanteix que tots els productes alimentaris que els infants es trobaran en els diferents tallers són sense gluten.

Els horaris seran d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. El 31 de desembre a la tarda i l’1 de gener al matí, el parc estarà tancat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar