loader
menu

CIUTAT

Les escoles de Tarragona s'apunten a la dieta mediterrània

El Circ Ciutat dimecres, 27 de desembre de 2017

L’Oficina Europe Direct Tarragona promou la dieta mediterrània a través del programa ‘Fer Salut Mola’, impulsat pel Servei de Promoció de la Salut de l’Ajuntament. La iniciativa, que aposta per fomentar hàbits saludables entre els escolars de la ciutat, va adreçada als infants de 8 i 9 anys, que estan a 3r curs d’Educació Primària. Fins al moment ja hi han participat 225 alumnes de set escoles de la ciutat: Campclar, Ponent, Mediterrani, La Floresta, Riuclar, El Serrallo i La Salle Torreforta.

Foto: Europe Direct TGN

Tots ells han creat, amb l’ajuda dels seus pares, la recepta d’una amanida saludable després d’una activitat a l’escola en la qual van conèixer la piràmide de l’alimentació i la importància de la dieta mediterrània. Les receptes havien de complir uns requisits: incloure aliments diferents i de molts colors, així que han incorporat vegetals de fulla verda, verdures i fruites de temporada, de vegades combinats amb llegums i cereals, fruita seca i herbes aromàtiques, entre altres aliments. Tot plegat per aprendre que menjar sa i equilibrat és fonamental per a la nostra salut i benestar.

L’anàlisi de les diferents receptes permet a nens i nenes reflexionar sobre la necessitat de consumir aliments saludables, a base de fibra, vitamines i minerals. A més, durant l’activitat se selecciona una de les receptes que han fet els alumnes i tots participen en la seva elaboració al menjador de l’escola, de manera que tots els participants tasten l’amanida.

Finalment, i per tal de posar en pràctica els coneixements adquirits amb el ‘Fer Salut Mola’, Europe Direct TGN obsequia els alumnes que fan aquesta activitat amb una carmanyola per poder portar a l’escola cada matí el seu esmorzar saludable, incorporant nous aliments a la seva dieta.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar