loader
menu

CIUTAT

TGN aprova el pressupost per 2018 gràcies a l'abstenció de Ciutadans

El Circ Ciutat dijous, 28 de desembre de 2017

L'abstenció del grup de Ciutadans i de la regidora no adscrita Beatriz Pérez ha permès a l'equip de govern del PSC i PP aprovar els pressupostos generals pel 2018. Sense majoria absoluta després de la marxa del regidor d'Units per Avançar, Josep Maria Prats, el partit taronja s'ha convertit en l'àncora de l'equip de govern de Ballesteros, que ha pogut tirar endavant els comptes per a l'any vinent tot i els vots contraris d'ERC, CUP, PdeCAT i ICV.

Una imatge dels representants sindicals de l'Ajuntament de TGN protestant per l'aprovació del nou catàleg de llocs de treball. Foto: circdetarragona.com

L'alcalde Ballesteros, n'ha destacat "l’estabilitat" i que "no hem baixat la guàrdia en matèria de serveis socials, educació, cultura i polítiques incentivació ocupació."

D'entre les crítiques als comptes municipals, el portaveu d'Esquerra, Pau Ricomà, els ha qualificat com "els pressupostos de la grisor i la mandra, sense cap interlocució amb l'oposició i sense dotar propostes aprovades en ple com pla de xoc contra la pobresa, Pla d'accessibilitat o carril bici educatiu".

Per al Partit Demòcrata, "aquests són els pressupostos de la hipocresia i del 155, només tenen el suport de PP, PSOE i Ciudadanos", ha indicat Cristina Guzmán, qui ha insistit que "votem no a uns pressupostos penosos, el 80,9% de les inversions estan supeditades a la venda de patrimoni quan l'equip govern no ha estat capaç de vendre ni un solar".

Per la seva banda, ds de la CUP han justificat el seu vot contrari "perquè són uns pressupostos que no compten amb cap mena de participació de la població".

L'altre punt controvertit del darrer ple de l'any a Tarragona ha arribat amb la votació del catàleg dels llocs de treball dins de l'Ajuntament. Una altra abstenció, en aquest cas de l'ex regidor de govern Josep Maria Prats, ha fet possible que l'equip de govern ho hagi pogut tirar endavant. Durant el debat, sis sindicats amb representació al consistori (UGT, USOC, CCOO, SPPM-CAT, CGT i CSIF) han mostrat el seu malestar i el seu desacord amb els responsables municipals, i en concret amb el regidor d'Hisenda, Pau Pérez. Els representants sindicals presents en el saló de plens han girat l'esquena als polítics, tot mostrant cartells reivindicatius i xiulant durant les intervencions de l'equip de govern.

Els sindicats, amb el suport de tota l'oposició, han lamentat que la relació de llocs de treball dins de la casa s'hagi fet sense recollir les seves aportacions i "aprovant-la de forma unilateral". Critiquen la manera d'actuar del consistori "ja que una vegada més no s'ha produït una veritable negociació, sinó una imposició de la Corporació del que al seu entendre és prioritari". El regidor d'Hisenda, Pau Pérez, ha admès que "segurament hi ha problemes d'interlocució".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar