loader
menu

CIUTAT

TGN estalvia 100.000 euros anuals reaprofitant bancs i senyals de tràfic

Sergi Casado Ciutat dimarts, 21 de maig de 2013

En època d'estretors econòmiques, totes les solucions per retallar despeses innecessàries són d'agrair. L'Ajuntament de Tarragona, a través de la Brigada Municipal, ho està aconseguint gràcies a que, des de fa almenys tres anys, reaprofita bona part dels elements del mobiliari urbà que es deteriora.

Senyals de tràfic al magatzem de la Brigada. / circdetarragona.com

Senyals en reparació. /circdetarragona.com

Senyals en reparació. /circdetarragona.com

Bancs reparats i a punt de ser reaprofitats. / circdetarragona.com

Dos exemples prou clarificadors són les senyals de tràfic i els bancs, dos elements que sovint pateixen la ira dels incívics. Precisament, el consistori s'estalvia prop de 100.000 euros cada any des que, farà cosa d'uns tres anys, va decidir que no compraria cap senyal ni cap banc més. "Un dels objectius principals de la Brigada Municipal és el reaprofitament de tot el material urbà", explica la regidora responsable, Ivana Martínez. De fet, una senyal de tràfic nova té un cost aproximat d'uns 80 euros, i gràcies a la nova aposta, l'estalvi mensual és d'uns 3.200 euros. Al cap de l'any, uns 38.000.

Pel que fa als bancs, la regidora apunta que fa quatre anys que l'Ajuntament no fa cap desemborsament per adquirir-ne de nous. Tots són reciclats, ja sigui repintant-los, polint-los, o fins i tot, si presenten greus destrosses, els operaris de la brigada se n'encarreguen. "Al cap i a la fi, això només suposa mà d'obra dels empleats de la brigada, i surt més barat que comprar-los nous", recorda l'edil. En concret, en números rodons, cada setmana es recuperen cinc bancs i, tenint en compte que el cost aproximat de cadascun ronda els 250 euros, l'estalvi setmanal és d'uns 1.250 euros; mensual, d'uns 5.000 euros, i al cap de l'any, d'uns 60.000.

Un altre focus d'estalvi per les arques municipals és el de les reparacions dels vehicles de la Brigada i, en general, de l'Ajuntament. Ara, totes passen per les mans dels mecànics de la Brigada; un altre aspecte que incrementa l'estalvi. A part, molts cartells que deixen d'estar penjats a la ciutat es reutilitzen automàticament dins del magatzem de la Brigada. Una mà de pintura, i llestos.

Actualment, a la brigada hi treballen unes 40 persones, després que en els darrers cinc anys se n'han jubilat una dotzena.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar