loader
menu

CIUTAT

Nou atemptat contra el patrimoni històric de TGN

El Circ Ciutat dimecres, 03 de gener de 2018

Enèssim atemptat contra el patrimoni històric de Tarragona. Com ve essent habitual en els darrers mesos, en forma de pintades o grafittis. En aquesta ocasió, en un carrer interior de la Muralla romana que comunica amb el passeig Torroja, molt a prop on ara fa just un any uns grafiters incívics també va deixar mostra del seu 'art' en un tram de la muralla entre Torroja i el passeig de Sant Antoni.

Foto: facebook Josep Fèlix Ballesteros

Els vàndals hi han deixat el missatge 'Fuck you'; i a sota, el presumpte autor hi ha deixat la seva forma: Bitoh. "Atemptar contra el patrimoni és una bretolada inacceptable per la reiteració en els fets i per la demostració d'incultura i ignorància que evidència, més evident si llegim el que escriuen. Tenim el perfil de les persones que ho fan, ara només cal enxampar-los fent-ho. Més aviat que tard ho aconseguirem", ha penjat l'alcalde Ballesteros en el seu mur de facebook.

Els fets ja han estat denunciats a la Guàrdia Urbana i ja han començat els tràmits per netejar aquests grafits. Segons l'Ajuntament, el cost aproximat de la intervenció rondarà els 400 euros. "Els episodis d'incivisme són inadmissibles perquè malmeten l'espai comú. I en el cas concret del Patrimoni, a banda del cost econòmic que suposen netejar-lo, posen en perill restes d’un gran valor arqueològic i que són un dels principals atractius de la ciutat. Tots plegats n’hem de ser conscients i treballar perquè no es repeteixin”, ha lamentat la regidora de Patrimoni de TGN, Begoña Floria, qui també ha recordat que “com a societat tenim el deure de preservar el patrimoni universal per a generacions futures”.

Ja a l'estiu passat, després d'una pintada en el mur del MNAT, a la plaça del Rei, el mateix batlle va fer una crida a ciutadania perquè els ajudin a enxampar les persones que fan aquests tipus d'actes vandàlics, i que estan tipificats com a delicte al Codi Penal segons els articles 321 i següents, i a més, els articles 187, 188 i 189 de l'ordenança regulen la protecció del Patrimoni Històric de la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar