loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Jocs sense focs

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 08 de gener de 2018

El Concurs Internacional de Focs Ciutat de Tarragona torna a canviar de dates. La cita d'enguany, que arriba a la seva 28ena edició, se celebrarà del 4 al 7 de juliol, agafant, novament com a referència el primer cap de setmana de juliol; tal com s'havia vingut fent des que va nèixer, l'any 1990, a excepció dels dos darrers anys, quan des del consistori tarragoní es va optar per avançar-lo una setmana; fent-lo coincidir amb les festes de Sant Pere de Reus i l'any passat també amb les festes del Serrallo, que també celebren la mateixa onomàstica.

Foto: circdetarragona.com

Aquest retorn a les dates 'originals', però, farà que el concurs d'enguany no coincideixi ni un sol dia amb els Jocs Mediterranis, que se celebraran a Tarragona del 22 de juny a l'1 de juliol; un esdeveniment que a priori farà que la ciutat rebi milers de visitants durant gairebé dues setmanes.

Així, doncs, es pot entendre com un nou lleig cap a un certamen, el pirotècnic, que ve perdent pistonada i prestigi des que li van retallar dies, pressupost, i en conseqüència, atractiu per a pirotècnies de referència arreu de l'estat i del món, i que, a més, té el mar Mediterrani com a gran aparador.

Tot i que el canvi de dates en el concurs dels dos darrers anys mai s'ha acabat d'explicar ni d'argumentar amb claredat, des del consistori tarragoní ara han explicat que l'endarreriment del certamen a la primera setmana de juliol es deu a la dificultat per fer coincidir la logística de dos esdeveniments "tan complexos a nivell organitzatiu com els Jocs i el concurs de focs". En aquest aspecte, la portaveu municipal, Begoña Floría ha recordat que "ja l'any passat es va fer públic el compromís que els focs no coincidissin amb les festes de Sant Pere per no perjudicar aquesta cita emblemàtica del Serrallo.”


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar