loader
menu

CIUTAT

TGN fa una crida per a la Marató de donants de sang

El Circ Ciutat dimarts, 09 de gener de 2018

“La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dónes”. Amb aquesta idea el Banc de Sang llença la campanya de donació de sang més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebrarà del 12 al 19 de gener a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, entre altres hospitals de Catalunya. El divendres 12 també es podrà donar sang a l’Ajuntament de Tarragona, en concret al Pati Jaume I de 10.30 a 14.30 hores. A la ciutat cada any es fan 7.000 donacions; 30.000 a tota la demarcació. “Som un exemple de solidaritat”, ha destacat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Foto: Mauri

Les reserves de sang han baixat un 25% durant el Nadal i actualment només n’hi ha per una setmana. Un fet al qual se li ha d’afegir l’epidèmia de la grip, que fa que molts donants habituals no hi vagin. El nivell òptim de reserves és de 10-11 dies i el grup amb més urgències és l’O negatiu, del qual n’hi ha per tres dies.

L’objectiu d’aquesta campanya és arribar a les 8.000 aportacions al conjunt del país. Entre el 10 i el 15% del total es recolliran a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. “Com a novetat aquest any –ha explicat la directora del Banc de Sant de Tarragona, Virginia Callao- tots els donants rebran un missatge quan la seva sang surti cap a un hospital”. També com a novetat d’aquest any, els donants podran respondre una enquesta just després d’acabar la donació des del mateix lloc on han donat. Ens servirà per millorar l’experiència de la donació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar