loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Sala Trono troba sostre al Metropol

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 11 de gener de 2018

Tarragona guanya un nou espai teatral, tot i que també es podria dir que recupera un dels que va perdre ara fa un any. Es tracta de la nova Sala Trono, que en els propers tres anys s'anomenarà Sala Trono-Armanyà. La nova denominació té la seva raó en que es troba ubicada dins de la caixa escènica del Teatre Metropol, i tindrà l'accès pel carrer d'Armanyà, per on el teatre modernista hi té la porta de darrere.

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

"És un dia de bones notícies per a la cultura de la ciutat", ha explicat la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floría. L'acord entre el consistori i la Trono és per 3 anys i suposarà la cessió gratuïta de l'espai i una aportació anual municipal de 10.000 euros a la companyia. Floría ha recordat que el conveni amb la Trono "no és exclusiu", però sí ha assegurat que "prioritzarem que la programació de la Trono sigui estable".

La ubicació de la nova sala Trono-Armanyà dins de la caixa escènica del Metropol impedirà que es puguin celebrar espectacles als dos espais a la mateixa hora, tot i que actualment el Metropol està tancat per reformes i encara no es coneix quan es reobrirà. La nova casa de la Trono augmenta l'aforament que tenia a la Part Alta, passant de 50 a 80 butaques, ampliable fins a les 130, en funció de la representació.

La nova programació de la Sala Trono-Armanyà arrencarà el proper 15 de febrer amb "Fairfly", de la companyia La Calòrica i constarà de 12 espectacles "amb molt segell tarragoní". Es tracta, a més, d'una programació paritària, ja que, per primer cop, la meitat de les obres que s'hi podran veure estan escrites per dones.

Les propostes de la Trono també inclouen teatre amateur tarragoní, com l'obra "Refugiats", de la companyia Tornavís Teatre, que es podrà veure el darrer cap de setmana de març. Forma part del projecte "Teatre kilòmetre 0", amb què l'espai també s'obrirà a les produccions locals.

El director de la Trono, Joan Negrié, ha agraït tant a l'Ajuntament de Tarragona com a les empreses col·laboradores (principalment a Repsol) el seu suport per tal que el nou projecte hagi pogut veure la llum. Ha reiterat, a més, que "no ocupem el Metropol", tot recordant que el seu projecte és "compatible" amb altres entitats locals.

Les entrades per als espectacles de la Sala Trono tindran un cost de 16 euros, amb descomptes per als posseïdors del Carnet d'Amics de la Trono (12 euros). També es fa una crida als joves perquè assisteixin al teatre de petit format que proposen amb l'ofertta "5x25", que permetrà assistir a 5 obres per només 25 euros als menors de 25 anys.

Més informació: www.salatrono.com


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar