loader
menu

CIUTAT

El fill de l'ex alcalde Nadal, Dídac Nadal, agafa les regnes del PdeCat a l'Ajuntament

El Circ Ciutat dimecres, 17 de gener de 2018

El Partit Demòcrata ha oficialitzat els canvis al grup municipal de Tarragona després de la mort sobtada del seu portaveu Albert Abelló el passat 20 de desembre. El nou portaveu al consistori serà Dídac Nadal, fill de l'ex alcalde Joan Miquel Nadal, qui assumeix aquesta tasca després que els números 4 (Joan Adserà) i 5 (Irene Mallol) a les passades eleccions municipals van renunciar per motius estrictament professionals.

El nou portaveu del PdeCat a l'Ajuntament de Tarragona va concórrer als comicis del 2015 com a número 15; una circumstància que no ha estat obstacle perquè el partit hi hagi apostat abans que per moltes de les persones que el precedien. El Partit Demòcrata volia que el substitut del desaparegut Albert Abelló fos una persona associada i vinculada al partit, com ho és Dídac Nadal. Preguntat sobre si Nadal liderarà la llista a les eleccions de l'any que ve, el partit ha assegurat que escolliran el candidat durant el semestre d'enguany.

El nou líder del PdeCat a l'Ajuntament de Tarragona va concórrer als comicis del 2015 com a número 15; una circumstància que no ha estat obstacle perquè el partit hi hagi apostat, atès que la voluntat del PdeCat era que l’acta de regidor l’ocupés una persona associada i vinculada al partit, com Dídac Nadal ho és. En aquest sentit, tant el president local del PDeCAT, Albert Puñet, com el mateix Dídac Nadal han agraït “la bona predisposició dels i les membres de la llista que han renunciat a l’acta”.

D'esquerra a dreta, la regidora Cristina Guzmán; el president local del PdeCat a Tarragona, Albert Puñet; i el nou portaveu al consistori, Dídac Nadal. Foto: Partit Demòcrata

"Farem que la flama de l’Albert Abelló continuï encesa"

Nadal, de 40 anys, ha manifestat que assumeix el càrrec “per responsabilitat” i amb “el ferm objectiu de complir tots els projectes que tenia l’Albert Abelló per millorar la ciutat de Tarragona”. “Juntament amb la regidora Cristina Guzmán, farem que la flama de l’Albert Abelló continuï encesa”, ha destacat.

Nadal també ha assenyalat que aquest pas endavant en la política “l’he fet bàsica, única i exclusivament per Tarragona i els seus ciutadans”. “Estem francament preocupats davant la paràlisi permanent que està patint la ciutat des de fa ja massa anys, amb un equip de govern que no ha complert ni una quarta part dels seus compromisos”, ha manifestat el nou portaveu del Grup Municipal del PDeCAT.

El candidat pel 2019, durant aquest semestre

Un dels principals objectius de Nadal és recuperar la capitalitat de Tarragona. “Hem de ser conscients que una Tarragona millor és possible i per recuperar aquesta dinàmica és imprescindible recobrar l’autoestima dels tarragonins i tarragonines”, ha afirmat. Nadal ha assegurat que “farem una oposició contundent i sempre en benefici dels ciutadans i ciutadanes de Tarragona”.

Per la seva banda, Puñet ha destacat que el Grup Municipal del PDeCAT seguirà treballant amb els projectes iniciats per l’Albert Abelló i ha posat d’exemple l’Illa Corsini. “Ens comprometem a fer realitat aquest gran projecte urbanístic”, ha manifestat. El president local del PDeCAT a Tarragona ha volgut deixar clar que amb l’elecció de Nadal com a nou portaveu “no hem escollit el candidat a les pròximes eleccions municipals, sinó que aquest s’escollirà per primàries durant el primer semestre d’aquest any”. Puñet ha qualificat Nadal com “una persona amb unes capacitats polítiques, professionals i personals enormes”.

Qui és Dídac Nadal

Nascut a Tarragona l’any 1977, Dídac Nadal Abad és llicenciat en Dret per la Universitat Rovira i Virgili i diplomat en Postgrau en Dret Administratiu i Urbanístic (URV), en Gestió Urbanística (UPC), en Valoracions Urbanístiques (UPC) i en Reparcel·lacions Urbanístiques (UPC). Actualment exerceix d’advocat al despatx de Nadal Advocats.

Dídac Nadal Abad està casat amb la Judit Bigorra Nieto i tenen dos fills, l’Arnau, de 18 anys; i en Miquel, d’11 anys. És un apassionat de l’esport, participa en triatlons, quadratlons, maratons, travessies de natació i en curses a peu i en caiac; i té un estret vincle amb el Club Natació Tàrraco. També està molt vinculat al Santuari del Llorito i és membre de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), de la Creu Roja i de l’Agència de la ONU per als refugiats (ACNUR).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar