loader
menu

CIUTAT

Farts de soroll desaprova la manera de fer de l'Ajuntament amb la Part Alta

El Circ Ciutat dijous, 18 de gener de 2018

La lleugeresa amb què l'alcalde Ballesteros va anunciar que la Part Alta es convertiria enguany totalment en zona de vianants continua generant reaccions, i no precisament bones. En aquest cas, la de la plataforma ciutadana Farts de soroll, que ha criticat obertament la decisió del màxim responsable municipal.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

D'entre els retrets, Farts de soroll critica que la decisió s'hagi fet "a esquenes de la majoria de veïns", i recorden que en els darrers sis anys "el col·lapse de la Part Alta ha augmentat molt". Consideren, a més, que la transformació del barri en zona de vianants "posarà més en perill la Part Alta com a barri", i que el soroll no el fan els cotxes dels veïns, sinó altres vehicles que accedeixen al nucli antic, com els repartidors, la neteja o gent que va als bars i restaurants de la zona.

En un comunicat, que trobareu adjunt, la plataforma no creu que tancar les entrades al barri (Ballesteros va parlar de tancar el portal de Sant Antoni) sigui la millor solució. Per exemplificar-ho, es remeten als darrers episodis de caos viscuts arran del canvis circulatoris implantats al carrer Portalet. Farts de Soroll també demana que totes les associacions de veïns tinguin veu, "i no només una", i reclamen que es faci públic qui formarà part de la comissió que estudiarà la conversió del barri en zona de vianants.

La moratòria en la concessió de llicències

En el seu comunicat, Farts de Soroll també es pronuncia sobre la suspensió de la moratòria en la concessió de noves llicències per a obrir locals d'oci i restauració i tampoc s'estalvia critiques cap a l'actuació de l'Ajuntament: "La moratòria s´ha retirat sense tenir aprovada la tan esbombada modificació del POUM (que hauria d’ordenar els usos a la PA), ni saber els resultats dels mapa acústic (que la ciutat hauria de tenir des del 2012). ¿No era més lògic esperar a tenir el pla d’usos abans de retirar la moratòria? Sembla que no: a la PA és abans el turisme i el sector privat que els veïns."

Des de la plataforma s'insta el consistori a tenir diàleg amb tots els residents de la Part Alta per debatre sobre la concessió de noves llicències. "Esperem que el consens sigui amb tots els veïns. La Part Alta necessita molt diàleg, i nosaltres som els primers que sempre hem estat disposats a parlar amb tothom."


Documents

Comunicat Farts de Soroll 2018


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar