loader
menu

CIUTAT

Pressions perquè es reguli la deixalleria municipal

El Circ Ciutat divendres, 19 de gener de 2018

Aviat farà dos anys que el plenari de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup de tuitaires tarragonins anomenats #TgnTT que posava sobre la taula l’escàndol dels abocadors il·legals i la necessitat de millora de la gestió de la deixalleria.

Foto: circdetarragona.com

Un gràfic amb els abocadors il·legals localitzats pel grup de tuitaires TgnTT. Foto: cedida

Els passos per dur-ho a terme i perquè es visualitzi aquesta iniciativa ciutadana, però, estan anant molt lents, sense que, de moment, s'hagi vist cap avanç notori, tot i que el mateix Ajuntament es va comprometre a elaborar un reglament en un termini de tres mesos.

Per això, el grup municipal de la CUP ha denunciat "la desídia" de l'equip de govern de Ballesteros: "Exigim que es reprengui la feina, s’elabori i s’aprovi, d’una vegada per totes, un reglament municipal de la deixalleria que faciliti la gestió dels residus, elimini les traves injustificades que denunciava la moció i, així, es redueixi la quantitat d’abocadors il·legals." Els cupaires, a més, recorden que al maig de l'any passat des del consistori se'ls va presentar una proposta de reglament, al qual ja van aportar les esmenes que van creure oportunes, però des de llavors no han tingut cap resposta.

Per als cupaires, "un cop més, s’evidencia que no s’esforcen per collar Fomento de Construcciones y Contratas per a que faci la feina que li toca mentre que li asseguren cada any més de 20M€ dels pressupostos municipals, una de les partides mes elevades i menys transparents."

Segons ha denunciat la CUP, la gestió de la deixalleria, a càrrec de Fomento de Construcciones y Contratas pel contracte de concessió administrativa de recollida de residus, no està subjecta a cap protocol de funcionament que doni resposta a les necessitats dels usuaris.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar