loader
menu

CIUTAT

La URV posa en valor els seus investigadors

El Circ Ciutat dilluns, 22 de gener de 2018

La primera edició de la sèrie Talent URV ja està acabada. Es tracta d'una nova proposta multiformat de divulgació científica a càrrec de la Unitat de Comunicació de la Ciència de la Universitat, que té l’objectiu de donar a conèixer en què consisteix la seva feina a través de vídeos, reportatges escrits i xarxes socials.

Els vídeos mostren l’investigador al seu entorn de treball. A la fotografia, Sergio Nasarre, director de la Càtedra d'Habitatge de la URV. Foto: URV

Els protagonistes, de diversos camps, han triat la URV per fer la seva recerca i hi han arribat a través de programes d’atracció de talent. El projecte es complementa amb una nova entrega de la sèrie Ciència en 1 minut, que explica conceptes científics complexes amb l’ajut d’il·lustracions animades.

La sèrie ja ha completat els deu primers capítols, cadascun d’ells dedicat a investigadors de diferents disciplines, homes i dones que investiguen a la Universitat Rovira i Virgili a través d’un programa d’atracció de talent (Ramón y Cajal, Juan de la Cierva, programes de doctorat industrial, ICREA, etc.). De cadascun d’ells s’ha realitzat material audiovisual, escrit i infogràfic per donar veu en primera persona a aquests científics, que expliquen la seva experiència i la seva feina.

Què són les microalgues, salut i microbiota intestinal, les masculinitats alternatives per prevenir la violència escolar, sensors, catalitzadors o com millorar l’accés a l’habitatge són alguns dels temes sobre els què aquests investigadors fan les seves recerques.

La sèrie parteix d’un vídeo reportatge d’uns tres minuts de durada que es penja al canal Youtube de la URV i en què el protagonista parla de la seva experiència a la Universitat i de la seva recerca.

Talent URV s’ha plantejat amb l’objectiu d’apropar l’activitat investigadora, científica i innovadora a la societat, fomentar i estimular els joves a experimentar i estudiar ciències, incrementar la cultura científica i promoure la comprensió de conceptes científics, motivar la participació ciutadana en els processos de presa de decisions en l’àmbit científic i tecnològic, donar a conèixer modalitats de finançament per investigar, i estimular els investigadors a difondre els resultats de les seves recerques en un llenguatge proper.

Ciència en 1 minut

Com a complement a la sèrie Talent URV, ComCiència ha fet una nova edició de la sèrie Ciència en 1 minut, càpsules de vídeo de curta durada que, amb el suport d’il·lustracions animades expliquen de forma entenedora un tema científic i estan traduïts a l’espanyol i a l’anglès. La sèrie també es difon pel canal de la URV a Youtube i cada capítol té relació amb un dels temes plantejats a Talent URV.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar