loader
menu

CIUTAT

TGN comença a resoldre el greu dèficit d'aparcament que té

El Circ Ciutat dimecres, 24 de gener de 2018

Tarragona comença a resoldre els problemes d'aparcament que ve arrossegant des de fa uns mesos. Després que va haver de tancar el dissuasiu que havia instal·lat al costat de la Tabacalera perquè el propietari del solar, l'empresa Altadis, el va reclamar per fer-hi pisos, l'empresa municipal d'aparcaments (AMT) n'ha posat en marxa un nou, també dissuasiu; en aquest cas, davant de la porta de l'antiga fàbrica de tabacs; al passeig de la Independència.

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

El nou pàrquing, també de rotació (taronja), compta amb 62 places, amb un preu d'1 euro al dia (0,40 cèntims per a residents del sector) i és el primer dels tres dissuasius que té projectats l'Ajuntament en els propers mesos. El cost d'adequació del solar, de propietat municipal, ha estat de 55.000 euros i ja esdevindrà permanent.

El conseller de Mobilitat i president de l’Empresa Municipal d’Aparcaments, Josep Acero, ha explicat que aquestes 62 noves places se sumen als espais dissuasius ja existents amb la mateixa tarifa taronja com el del Passeig Torroja (53 places), el de Joan XXIII (95), el del barri dels Músics (454), la Part Baixa (194) i el del carrer Enric d’Ossó (92 places). A Sant Pere i Sant Pau n'hi ha un de dissuasiu, però gratuït, per a 154 cotxes.

Gran aparcament a tocar de l'avinguda Roma

Tot i que aquest nou espai al passeig de la Independència no cobreix les prop de 300 places que tenia l'anterior ubicat a la zona, el president de l'AMT, Josep Acero, ha anunciat que en un termini aproximat de dos mesos se'n posarà en marxa un altre, amb capacitat per a 275 vehicles, a l'entrada a la ciutat per l'avinguda Roma, i que estarà ubicat just damunt de l'antiga carretera cap a Constantí que va quedar en desús ara fa uns anys.

Des de l'AMT s'ha explicat que s'està en converses amb el Ministeri de Foment per tal de gestionar el traspàs de titularitat del tram de via per tal que s'hi puguin fer les actuacions pertinents i habilitar-ho com un dels grans aparcaments dissasius, i permanents, que hi haurà en una de les entrades a Tarragona. Aquest nou pàrquing comptarà amb parada de bus i es construïrà un accès per a vianants per connectar amb l'avinguda Roma.

El tercer aparcament dissuasiu projectat és el que hi ha ara al costat de la rotonda del cementiri, i que actualment té una capacitat per a 120 vehicles. En aquest cas, el nou pàrquing també serà de rotació (taronja, amb un preu diari d'1 euro) i es multiplicarà l'espai per tres, deixant també una zona perquè hi aparquin els autobusos d'ús turístic. Des de l'AMT es calcula que es podria posar en marxa cap a la primavera.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar