loader
menu

CIUTAT

Tarragona instal·la radars informatius

El Circ Ciutat dimecres, 24 de gener de 2018

L’Ajuntament de Tarragona ha instal·lat el primer dels quatre radars informatius que té previstos per enguany. S’ha col·locat a la Via Augusta, a l’alçada de la Baixada de la Beneficència, mentre que la ubicació dels altres tres encara s'està estudiant.

Una imatge del radar instal·lat a la Via Augusta. Foto: Ajuntament de TGN

Aquest tipus de radar informa si la velocitat a la qual s’està circulant és l'adequada, ajudant a corregir els possibles excessos, però segons ha anunciat el consistori no tindrà efectes sancionadors. La seva funció és fer arribar mitjançant una pantalla un missatge d’alerta a les persones conductores quan se superen els límits de velocitat i prevenir els accidents de circulació.

El senyal incorpora un display electrònic indicador de la velocitat en temps real, que s'activa en intermitent i de color vermell en cas que el vehicle superi la velocitat permesa. El missatge es reforça amb el senyal de limitació, en aquest cas: 40 km/h, sobre material reflexiu d'alta visibilitat. El cost dels quatre radars i la instal·lació és de 21.000 euros.

“El radar informatiu contribueix a millorar la seguretat viària i a reduir la sinistralitat, de manera especial, en trams urbans d’alt risc. A més, el seu caràcter no sancionador reforça la capacitat de conscienciació per respectar els límits de velocitat”, ha explicat el conseller de Mobilitat, Josep Acero.

El sistema també disposa d’un software que permet enregistrar la velocitat dels vehicles i analitzar les dades per establir mesures correctores en cas necessari.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar