loader
menu

CIUTAT

Denuncien que l'Hospital Joan XXIII és el segon hospital del país amb les llistes d'espera més llargues

El Circ Ciutat dijous, 25 de gener de 2018

Nova denúncia per part del Grup en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona per alertar de la situació que pateixen les llistes d'espera a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.
Segons aquest col·lectiu, el centre sanitari tarragoní és el segon hospital del país amb unes llistes d'espera més llargues, i denuncien, a més, que, al juny del 2017, el Joan XXIII registrava més de 5.000 pacients en espera per ser intervinguts quirúrgicament, dels quals a més de 800 no se'ls podia garantir l'atenció.

Foto: Grup de Defensa de la Sanitat Pública a TGN

El Grup ha lamentat que aquestes xifres són greus i comporten danys potencials que poden arribar a causar la mort de la persona mentre espera a ser atesa.
Per això, plantegen utilitzar al 100% els recursos existents al sistema públic i que es creï un torn de tarda en categories com les consultes externes, quiròfans o proves diagnòstiques. També proposen que se suprimeixin les peonades, que és el personal que cobra hores extres fora del seu torn i que implica la no creació de torns estables i el no accés d’altres professionals.

Igualment demanen que s'eliminin els concerts amb centres privats; un fet que implica la derogació de l’article 90 de la Llei General de Sanitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar