loader
menu

Punt i final a la fase de captació de voluntaris pels Jocs Mediterranis

El Circ dilluns, 29 de gener de 2018

Els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 han posat punt i final a la fase de captació de voluntaris. Des de l'abril de 2013, quan es va posar en marxa, i fins la setmana passada, més de 8.000 persones s'han inscrit per fer tasques de voluntariat en la cita olímpica d'aquest estiu tant a Tarragona com a la resta de seus de l'esdeveniment. Més de 600 en els darrers quinze dies gràcies a la campanya comunicativa "Viu els Jocs".

Des de la seva obertura, l'abril de 2013, un total de 8.384 persones s’han inscrit a la borsa. Un cop analitzada la disponibilitat real i interessos de les persones inscrites, l'equip de voluntaris definitiu se situarà al voltant de les 3.500 persones

Segons ha explicat el director d'Operacions i Serveis, Gerard Monguió, l’equip de voluntaris definitiu que atendrà les necessitats operatives dels Jocs a tots els municipis seu se situarà al voltant de les 3.500 persones, un cop sigui analitzada la disponibilitat real i interessos de les persones inscrites. "En els 8.000 i escaig hi ha diferents interessos i diferents situacions personals i professionals, i n'hi ha als que els ha canviat la vida", "és la xifra operativa amb que treballarem".

Foto: circdetarragona.com

A partir d’ara es donarà pas a la fase operativa de l’esdeveniment, que consistirà, entre altres aspectes, en assignar àrees de voluntariat i definir posicions i necessitats concretes dels Jocs, i que és previst que comenci durant el mes de febrer. A partir de l'1 de març i fins el 15 de maig ja es duran a terme les formacions específiques.

Més dones que homes

Per sexes, el 57% del total de voluntaris són dones. Pel que fa a la seva procedència, la gran majoria provenen de Tarragona (47%) i de la seva província, suposant el 62% del total. El 17% són procedents de la resta de províncies catalanes, mentre que un 8% provenen de la resta d’Espanya. Cal destacar que el 13% són voluntaris internacionals, que provenen de països com Itàlia, Turquia o Algèria, entre d’altres. Per franges d’edat, el volum més gran és el que comprèn entre els 16 i els 25 anys, arribant gairebé al 48%. Les persones que tenen entre 26 i 40 anys suposen un 28% del total, i un 5% dels voluntaris de Tarragona 2018 tenen més de 60 anys.

En aquesta darrera fase operativa també està previst posar en funcionament la plataforma de gestió i formació online de voluntaris que permetrà a tots els voluntaris dels Jocs gestionar digitalment el seu perfil personal i realitzar de forma online les seves formacions.

En les darreres setmanes el Departament de Voluntaris de Tarragona 2018 ha programat una quinzena de xerrades amb els clubs de totes les disciplines esportives dels Jocs que existeixen al territori. L’objectiu ha estat comptar amb la participació de tots ells a través de la implicació de voluntaris específics esportius vinculats a l’àrea de suport a les competicions dels Jocs. Aquestes trobades s’han gestionat a través de les federacions territorials de cada esport.

A l'acte de presentació de les xifres de voluntariat també hi han assistit l’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros, qui s'ha mostrat molt satisfet de la implicació de la ciutadania per formar part del projecte. En aquest aspecte, el batlle ha anunciat que molts dels voluntaris continuaran fent aquesta tasca, però en altres àmbits, com cultural, social i esportiu. "És un altre dels llegats dels Jocs", ha celebrat. A Ballesteros l'han acompanyat el director executiu de Tarragona 2018, Victor Sánchez, i el tinent d’alcalde i comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor.


Documents

Estadístiques voluntariat Jocs Tarragona 2018


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar