loader
menu

CIUTAT

Una nova aula d'integració sensorial ajudarà a la evolució emocional dels alumnes de l'escola SOLC

El Circ Ciutat dimarts, 30 de gener de 2018

L'Escola d'educació especial SOLC de Tarragona està d'enhorabona. Avui ha estrenat una aula sensorial; un nou espai que ajudarà els seus alumnes a aconseguir la integració sensorial, tot estimulant el tacte, l'olor, la vista, l'olfacte i diferents sensacions que es podran recrear dins de la nova sala multisensorial.

El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de DOW Tarragona

El projecte, que donarà servei a prop de 90 alumnes (entre permanents i compartits), està finançat per Dow Tarragona, que el va incloure dins d'uns dels seus tres objectius fixats (els Dow Grants) amb motiu del seu 50è aniversari, i pels quals va donar 100.000 dòlars a tres entitats tarragonines pels seus projectes que contribueixen al desenvolupament del potencial de les persones i de la ciència, i alhora connecten amb els objectius de sostenibilitat de l'empresa.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: Dow Tarragona

Foto: Dow Tarragona

Una d'aquestes entitats beneficiades és l'Escola SOLC; una cooperativa de treball associat integrada per diferents professionals de l’educació i d’altres serveis vinculats a l’àmbit de l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual en actiu des de 1974. A partir d'avui compta amb una aula d'integració multisensorial que, segons la presidenta del centre, Olívia Oncins, "utilitzarem moltíssim".

Un viatge d'un pelícan a través de diferents llocs d'arreu del planeta buscant el millor hàbitat ha servit per posar en marxa l'aula de manera oficial. En el nou espai es potencien el tacte, l'oïda, el gust, l'olfacte... amb la missió d'aconseguir la màxima integració sensorial possible dels infants; així com també la seva normalització en l’escolaritat ordinària i adquirir una major autonomia personal i social.

Aquesta sala permet despertar els sentits dels alumnes per fer-los viure experiències plenes de sensacions, de força, de llum, de colors i d’olors que aporten benestar a l’usuari. Tot plegat s’articula a través de l’aportació d’informació a nivell sensorial, que estimula les diferents àrees cerebrals, ajudant al cervell a crear noves connexions neurològiques que faciliten el procés d’aprenentatge i la plasticitat neural. Això dóna com a resultat que, poc a poc, l’alumne s’obre a experimentar noves activitats, a establir vincles més propers, a mirar i veure, a tocar i sentir, a escoltar i entendre i, sobretot, a compartir el seu gran món interior.

La sala sensorial de l’Escola Solc compta amb diferents materials d’estimulació, com són un feix de fibra òptica, una columna de bombolla passiva, una columna interactiva, una dutxa de fibres, un matalàs d’aigua amb vibració sonora, llum negra, tablet interactiva, bola de llum amb focus de colors i focus de llum de colors interactiu.

La presidenta de l'escola SOLC ha explicat com ajudarà la sala als alumnes: "En la majoria de persones, la integració sensorial la fa el cervell, en un procés natural, espontani, que no ens consta esforç, però en d'altres persones, com en els nostres alumnes, aquest procés d'integració no és espontani ni és natural".

"Per DOW, les persones són el més important; és un orgull poder participar en aquest projecte de manera activa", ha destacat Jaume Sariol, director del Complex Industrial de DOW Tarragona, qui ha afegit que la nova aula multisensorial "és un equipament que ajudarà a millorar la vida de les persones".

L'acte d'inauguració de la nova aula ha comptat amb la presència dels alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; de La Canonja, Roc Muñoz; i de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà; així com de la directora dels serveis territorials d'Educació, Imma Reguant.

La jornada ha resultat festiva per al centre, ja que abans de la posada en marxa de la nova aula s'ha celebrat un espectacle amb el Mag Albert. Després han celebrat un gran dinar; tot emmarcat en la "Festa dels sentits".

Pots veure un vídeo de l'espectacle del mag Albert entrant a la pàgina de facebook del Circ.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar