loader
menu

CIUTAT

Més d'una vintena d'escoles de la demarcació investigaran a Reus sobre el cicle humà de l'aigua

El Circ Ciutat dimarts, 30 de gener de 2018

Una trentena d'equips procedents de 22 escoles de la demarcació competiran el proper 3 de febrer, a Reus, en la sisena edició de la First Lego League; una competició en la qual els participants investigaran sobre el cicle humà de l’aigua per tal de saber on i com trobar l’aigua, transportar-la, fer-la servir i com disposar d’ella. A banda, en el marc de la mateixa First Lego, faran proves i demostracions pràctiques amb un robot construït i programat per ells mateixos.

Foto: URV

La First Lego League (FLL) és un esdeveniment organitzat per la l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la URV, pel qual s’espera l’assistència de 1.300 persones entre participants, familiars i voluntaris, on la ciència i la diversió seran les protagonistes. Promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora entre nens i joves de 6 a 16 anys i els permet descobrir la diversió i l’emoció en la ciència i la tecnologia. Els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals amb una investigació científica i, a banda, fer proves amb l’ús d’un robot construït i programat per ells mateixos.

Amb l’objectiu que es converteixi en un esdeveniment territorial, l’any passat es va iniciar una realització alternativa entre les ciutats de Tarragona i Reus gràcies a un acord entre els dos ajuntaments. A aquestes dues administracions s’hi suma també el suport de la Diputació de Tarragona, la URV i l’empresa LEAR Corporation.

Hydro Dynamics, el repte d’aquesta edició

El repte de l’edició d’enguany de la First Lego, denominat “Hydro Dynamics”, consisteix en que els participants investiguin sobre el cicle humà de l’aigua per tal de saber on i com trobar l’aigua, transportar-la, fer-la servir i com disposar d’ella. A banda, en el marc de la mateixa First Lego, faran proves i demostracions pràctiques amb un robot construït i programat per ells mateixos.

La FIRST LEGO League s’estructura en tornejos classificatoris i fases finals. A l'Estat espanyol hi ha desafiaments en diferents ciutats, un d’ells serà el que es celebrarà a Reus, i els millors participants de cada ciutat es guanyaran un lloc per la Gran Final de la FIRST LEGO League (FLL) Espanya.

Junior First Lego League

Un any més, els nens i nenes d’entre 6 i 9 any també tenen el seu espai a la Junior FIRST LEGO League, que pretén que més de 120 nens, d‘escoles diferents i repartits en 21 equips busquin solucions a través de la imaginació. Els més petits resolen el desafiament amb el disseny d’una maqueta LEGO i un pòster il·lustratiu que mostra tot el que han après.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar