loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament estudia instal·lar un "pipi-can" al Camp de Mart

Sergi Casado Ciutat dimecres, 22 de maig de 2013

L'Ajuntament de Tarragona estudia habilitar un "pipican" dins del Camp de Mart perquè els propietaris de gossos puguin portar les seves mascotes a fer les seves necessitats. D'aquesta manera, el consistori dóna resposta a les demandes dels veïns, principalment de la Part Alta, els quals es venien queixant de la falta d'un espai d'aquestes característiques a prop del nucli antic.

Una imatge del Camp de Mart. /circdetarragona.com

Una imatge del pipican que hi ha al costat de la piscina de la Part Baixa.

En les darreres setmanes, alguns residents al casc antic tarragoní ja es van reunir amb membres de l'Ajuntament i els van fer entrega de nombroses signatures perquè l'administració agafés consciència. De fet, la proposta d'ubicar el pipican a la zona verda pròxima a la Muralla ha estat dels mateixos propietaris, la qual ha estat molt ben rebuda pel consistori, qui ja ha donat llum verd. La reivindicació i les peticions s'estan canalitzant a través d'un grup a la xarxa social facebook, titulat "Gossos Camp de Mart Tarragona", que compta amb 75 membres. El lema del grup és: "Som un grup de gent que passegem els gossos aTarragona i que volem un lloc on els nostres peluts puguin correr i sociabilitzar-se".

En les properes setmanes, un cop acabi el festival Tàrraco Viva, que utilitza bona part del Camp de Mart per celebrar-hi els seus actes, es posarà fil a l'agulla per acabar amb el dèficit d'aquests espais a prop del casc antic i d'altres zones del centre de la ciutat, i es decidirà la ubicació exacta.

Actualment, al centre de Tarragona hi ha cinc espais d'aquestes característiques: a la cantonada entre els carrers Caputxins i Zamenhoff, a la Via Augusta, al parc Francolí, al Parc de la Ciutat i al costat de la piscina de la Part Baixa.

Control de la Guàrdia Urbana

La Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana ha realitzat en els primers 4 mesos d’enguany una campanya de control de gossos i animals de companyia als espais públics. Els agents de paisà han realitzat un total de 65 inspeccions i, com a resultat, s’han detectat un total de 34 infraccions de l’ordenança municipal de convivència, 17 de les quals han estat per portar el gos sense lligar, 6 per no recollir les deposicions, 2 per no comptar amb la documentació reglamentària, 1 per mantenir l’animal en males condicions higièniques i sanitàries, 6 relacionades amb gossos considerats perillosos i 2 per presència en llocs prohibits a parcs i jardins de la ciutat.

Tal i com explica el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo: “La no recollida de les deposicions és una les queixes ciutadanes més habitual dels darrers anys. Per això, des de la Guàrdia Urbana engeguem campanyes intensives de control perquè la majoria de propietaris de gossos ho fan bé, però l’incivisme d’uns pocs afecta a molts”. I ha afegit: “l’objectiu és arribar al màxim de ciutadania possible que tingui un animal de companyia per tal de sensibilitzar-los i que prenguin consciència de les obligacions i els drets”.

L’objectiu d’aquesta campanya és la localització i denúncia d’aquelles persones que no recullen les deposicions dels seus gossos a la via pública. Aquestes infraccions es produeixen sobretot a primera hora del matí i al final del dia, quan els propietaris dels gossos amb la manca de vianants, aprofiten per portar-los sense lligar, actitud que provoca que no puguin exercir un major control sobre el gos i el que fa. Per aquest motiu, un segon objectiu ha estat detectar les infraccions dels portadors de gossos que els deixen sense lligar. La Unitat de Medi Ambient en coordinació amb els serveis de Neteja Pública han establert els punts més habituals on es produeixen aquests comportaments incívics.

Ordenança Municipal

L’Ordenança Municipal de convivència i utilització d’espais públics marca que els gossos han d’anar lligats i els seus propietaris hauran d’evitar que facin les seves deposicions a la via pública o en altres espais d’ús comú i en cas de la inevitable deposició, hauran de retirar-ne immediatament els excrements o brutícia produïda. També recull que no està permès dipositar i donar de menjar als animals per raons de salubritat en els espais públics. En cas que no compleixin amb aquestes obligacions seran sancionats.

Total d’infraccions detectades i denunciades: 34

Art. 167.4.2 (No retirar de forma immediata els excrements): 6
Art. 167.1.2( portar un gos sense lligar): 17
Art. 168.1.2( Manca de cens de cens municipal): 2
Art. 171( Presència a parcs i Jardins): 2
Art. 3.4 de la llei21/2001 ( Manca d’assegurança gos pot. perillós): 1
Art. 164.1.1 (Condicions higièniques):1
Art. 167.2A ( gos perillós sense morrió): 3
Art. 165.1 (gos perillós sense llicència): 1
Art. 168.1.2 ( gos perillós sense censar): 1


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar