loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament estudiarà si sanciona els paradistes del Mercat que incompleixen els horaris

El Circ Ciutat dimarts, 30 de gener de 2018

L'Ajuntament de Tarragona estudiarà si aplica sancions econòmiques als paradistes del Mercat Central que han incomplert l'horari que fixa el reglament de l'espai, i que podrien comportar multes d'entre els 751 euros i els 1.500 euros. Així ho ha decidit després que el Consell d’Administració de l'empresa municipal de mercats, Espimsa, celebrat aquesta tarda ha acordat per unanimitat, traslladar-li les actes d’inspecció de les parades que no han complert perquè les tramiti i, si procedeix, s’apliquin les sancions corresponents.

Foto: circdetarragona.com

Alguns paradistes van plantejar durant la darrera reunió de la comissió negociadora el seu malestar en comprovar que no tots els comerços complien la normativa d'horaris, i que, segons el seu parer, ocasionen una imatge poc positiva i una merma en les vendes.

Espimsa ha explicat que des de l’obertura del Mercat el passat 16 de març de 2017 ha dut a terme un control exhaustiu del compliment dels horaris i que ha anat informant puntualment i reiteradament dels incompliments dels horaris establerts. A més, recorda que tots els venedors coneixien les condicions.

Aprovat el maig de 2015 i sense cap al·legació

El Reglament del Mercat Central de Tarragona va ser aprovat al maig de 2015, i durant el període d’exposició al públic no es van presentar al·legacions relacionats amb l’horari. El 2 de març de 2017, la Comissió Negociadora de Venedors del Mercat Central va aprovar l’horari comercial en la franja horària compresa entre les 8:30 i fins les 21:00h, fruit de la demanda de la presidenta dels representants dels paradistes, on informava que en les reunions prèvies de treball, l’horari que desitjaven fer era de 8:30 a 9:15. Finalment i per fer coincidir amb l’hora de tancament de Mercadona es va acordar per unanimitat obrir de 8:30 a 21:00h.

Des d'Espimsa matisen que van passar la circular amb els horaris a tots els paradistes, en la qual també els proposaven diferents opcions per ajustar-se millor a les normes d'horari.

- Obrir de forma ininterrompuda de 8.30 a 21.00h

- Tancament al migdia de 15:30 a 17:00

- Horari ininterromput de 8:30 a 21:00 i tancament dilluns mati

- Horari ininterromput de 8:30 a 21:00 i tancament dissabte tarda

L'article 22.2 del Reglament del Mercat indica que "totes les concessions i espais cedits en dret d’ús del Mercat Central de Tarragona hauran d’estar obertes al públic ininterrompudament com a mínim des de les 9 del matí fins a les 8 de la tarda. L’Ajuntament de Tarragona podrà acordar excepcions justificades a aquest horari, sempre que no suposin un tracte desigual a situacions similars".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar