loader
menu

CIUTAT

Més de 800 tarragonins en risc d'exclusió social van ser atesos per l'associació Joventut i Vida durant el 2017

El Circ Ciutat dijous, 01 de febrer de 2018

Més de 800 tarragonins que es troben en risc d'exclusió social atesos, més de 45.000 àpats servits, i 350 persones residents als barris de Ponent van tenir coberts els serveis bàsics. Són xifres que exemplifiquen la tasca duta a terme per l'associació socioeducativa Joventut i Vida a la ciutat durant tot l'any passat a famílies amb pocs recursos.

Foto: Joventut i Vida

En relació al servei dispensat pel menjador social, la xifra de 45.000 àpats servits suposa un increment important respecte l'any anterior. En concret, 7.155 més. En total van passar pel menjador 488 persones derivades per l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. La majoria d’aquests usuaris van ser famílies amb fills al seu càrrec. Els aturats majors de 50 anys que ja no cobren cap tipus de prestació va ser un altre perfil d’usuari atès al menjador, que ja porta més de 4 anys donant servei.

La coordinadora del menjador social, Raquel Quílez, destaca la importància que té el suport d’entitats públiques i privades, així com de supermercats, restaurants i fins i tot campanyes organitzades per associacions properes: “no hi ha paraules per descriure tota la col·laboració que rebem”.

Altres serveis

D’altra banda, prop de 350 tarragonins dels barris de la zona de Ponent es van beneficiar durant l’any 2017 de les ajudes previstes en el programa d’Urgència Social de Joventut i Vida.

Les línies principals del programa són cobrir serveis bàsics com ara l'alimentació, l'habitatge i el benestar emocional. L’any passat, la major part dels fons es va destinar a pal·liar les necessitats relacionades amb l'alimentació. D’altra banda, també es va garantir l’habitatge digne als usuaris més desfavorits a través d’ajuts per pagar el lloguer i cobrir les factures de subministraments d'aigua, llum i gas. A més, es va aconseguir el benestar emocional i familiar proporcionant productes d'higiene, de farmàcia, roba i calçat. Com a mesures d’acompanyament, es van impartir tallers d’habilitats socials, recerca de feina i estalvi energètic.

La cap de l'àrea d’Urgència Social, Andrea Garcia, explica que si bé inicialment es van destinar molts recursos a la partida de l'alimentació: “volíem assegurar-nos que tots els usuaris tinguessin un plat a taula a l'hora de sopar i els infants arribessin a l'escola havent esmorzat”, durant el segon semestre de l’any la demanda d'ajuts en matèria d'habitatge i de benestar emocional va augmentar.

El programa es va posar en marxa el 2015 amb l'objectiu de reduir l'impacte negatiu de la situació econòmica sobre la salut dels tarragonins en risc. Primerament s’atenien les demandes d’aliments i roba dels usuaris, però en escoltar altres necessitats, Joventut i Vida va decidir cobrir-les.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar