loader
menu

CIUTAT

TGN posa en marxa un programa d'economia circular i col·laborativa a Sant Pere i Sant Pau

El Circ Ciutat dijous, 01 de febrer de 2018

L’Institut Municipal d’Educació de Tarragona i la Fundació Smart City ha posat en marxa el programa educatiu del Projecte Hèlix d’Economia Col·laborativa i Circular a Sant Pere i Sant Pau. Una iniciativa on 12 alumnes de l’Institut Sant Pere i Sant Pau assumiran reptes proposats per usuaris i l’equip professional de l’APPC La Muntanyeta per resoldre necessitats quotidianes que tenen. Aquest projecte compta amb una subvenció econòmica de 10.000 euros per part de la Diputació.

Foto: Ajuntament de TGN

L’objectiu del projecte és que -través del desenvolupament de competències digitals i d’interacció- els joves treballin per projectes en grups de 3 persones. En 8 setmanes cada equip haurà de proposar una solució amb tecnologia d’impressió 3D, testar-la i validar-la. Les sessions es desenvoluparan a l’Institut i al centre cívic del barri.

Aquest projecte servirà per ajudar els alumnes a identificar cicles de formació professional per cursar en la propera etapa formativa i evitar possibles abandonaments escolars.

La Fundació Smart Mediterranean City impulsa amb l’Hèlix la interacció entre serveis i entitats de Sant Pere i Sant Pau, posant l’accent en les relacions comunitàries reforçant la perspectiva Social Smart Cities.

El Projecte Hèlix es fonamenta en l’Economia Col·laborativa i Circular. L’Economia Circular és una alternativa basada en la prevenció, reutilització, la reparació, el reacondicionament i el reciclatge dels residus que tenen com a finalitat realitzar un millor aprofitament dels recursos disponibles. Així mateix, l’Economia Col·laborativa és un model econòmic que es fonamenta sobre una xarxa d’individus i comunitaris connectats d’igual a igual en contraposició a les institucions centralitzades. Parteix de la compartició de béns comuns (espais i habilitats) a fi d’obtenir un benefici econòmic, monetari o no.


Documents

Programa Hèlix d'Economia Circular a SPiSP


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar