loader
menu

CIUTAT

Fridas: nou col·lectiu feminista mixt a Tarragona

Patrícia Ariño Ciutat dijous, 01 de febrer de 2018

El nou col·lectiu feminista de la província de Tarragona, Fridas, es presenta aquest divendres al Cafè La Cantonada. S’autodefineixen com una agrupació mixta, inclusiva i oberta. Arriben per “fer soroll” entorn les problemàtiques envers les dones, les noves masculinitats i la necessitat de canvi de les actuals societats patriarcals.

Foto:cedida

Els seus inicis

Fridas neix de tertúlies de cafè i, en part, de les aules de la URV. Carla Aguilar, promotora del col·lectiu i professora d’aquesta universitat en qüestions de gènere i sociologia, va considerar reunir persones amb la mateixa sensibilitat feminista. El boca-orella va fer créixer aquest grup de dones i homes. Van decidir reunir-se de forma periòdica, on va sorgir la idea d’associar-se i crear Frida.

Objectius i col·laboracions

L’agrupació té tres objectius principals: “la divulgació del coneixement feminista, l’autoaprenentatge i l’acompanyament de les unes a les altres”. Des de Frida afirmen que volen “arribar a molta gent que és feminista i no ho sap, que potser amb el llenguatge més dur del feminisme no es senten identificades, però que és important que en coneguin més”. També, aposten per aprofundir més en “les alternatives socials que proposa el feminisme i donar-les a conèixer”.

El col·lectiu “es troba integrat sota el paraigües de l’associació cultural Bandera Negra” i afirma que funcionen “de forma autònoma, però amb recursos comuns”. Abans de la seva presentació oficial, Frida ja compta amb el suport de més de 35 “madrines”. Són persones, associacions i entitats que treballen d’alguna manera pel feminisme a la província, i “amb els que obrim mútuament la porta a col·laborar en el futur”. Trobem figures de rellevància com la catedràtica i històrica feminista Dolors Comas, el col·lectiu H2O, referent en l’assessorament a joves sobre sexualitats, o l’associació DHIDES contra la violència de gènere.

Agenda d’activitats

A la posada de llarg del col·lectiu, també es donarà a conèixer l’agenda d’activitats programada pels mesos de febrer i març. Disposa d’una amplia oferta d’activitats divulgatives, tallers, cafès feministes més informals i cine-fòrums, entre d’altres. Diferents actes “que ens ajudin a arribar a un públic molt ampli i compartir els nostres interessos”. Dins de Fridas hi ha moltes persones interessades en qüestions concretes del feminisme: la violència de gènere, les masculinitats, l’antiespecisme, la coeducació (sense reproduir els estereotips de gènere) i “ens hem donat espais on poder parlar de tots aquests temes”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar