loader
menu

CIUTAT

El desig de tenir un fill no té barreres

Joan Castell Ciutat divendres, 02 de febrer de 2018

Si parlem de mètodes de concepció, n'hi ha alguns de coneguts i d'altres que no ho són tant. I sobretot alguns que poden ajudar a col·lectius específics, com els homosexuals, per exemple. Es tracta del mètode Ropa. Un mètode que comporta una maternitat compartida. És a dir, que una parella de dues dones poden ser partícips en el procès d'embaràs del seu futur fill. I com?, us preguntareu.

Foto: www.procrear.es

Hi ha una mare que és la donant i una altre que és la receptora. La mare donant se sotmet a una fecundació in vitro, amb semen d'un banc. Un cop els òvuls fecundats estan ja formats, aquests es donen a la mare receptora, que gestarà l'embaràs i donarà a llum.

L'especialista en ginecologia i director Mèdic de Procrear, Ignacio Mazzanti, explica que “es tracta d'un mètode desconegut, però que aporta una felicitat comuna a la parella. Perquè totes dues participen en el projecte de la maternitat”.

El mètode “és totalment legal a Espanya". Els costos del mateix “poden variar molt, però dur a terme aquesta tècnica és més econòmic a Tarragona que no pas a Barcelona, per exemple”.

L'ovodonació, una altra possibilitat

En el cas de que una parella (home i dona) no pugui tenir fills, la tècnica que es pot portar a terme és la fecundació in vitro amb òvuls de donant. En aquest context el semen podria ser de l'home de la parella o de donant, si existeix un factor masculí. Un cop l'embrió està format es transfereix a l'úter de la receptora, que en aquest cas seria la dona de la parella.

“Aquest mètode va dirigit a dones que per qualsevol circumstància no es poden quedar embarassades amb els seus propis òvuls. La fertilitat de les dones comença a reduir-se a partir dels 35 anys, però de manera pronunciada a partir dels 40. Per tant, aquest mètode ens permet evitar la barrera del límit d'edat de la maternitat” explica el doctor Mazzanti.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar