loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El desig de tenir un fill no té barreres

Joan Castell Ciutat divendres, 02 de febrer de 2018

Si parlem de mètodes de concepció, n'hi ha alguns de coneguts i d'altres que no ho són tant. I sobretot alguns que poden ajudar a col·lectius específics, com els homosexuals, per exemple. Es tracta del mètode Ropa. Un mètode que comporta una maternitat compartida. És a dir, que una parella de dues dones poden ser partícips en el procès d'embaràs del seu futur fill. I com?, us preguntareu.

Foto: www.procrear.es

Hi ha una mare que és la donant i una altre que és la receptora. La mare donant se sotmet a una fecundació in vitro, amb semen d'un banc. Un cop els òvuls fecundats estan ja formats, aquests es donen a la mare receptora, que gestarà l'embaràs i donarà a llum.

L'especialista en ginecologia i director Mèdic de Procrear, Ignacio Mazzanti, explica que “es tracta d'un mètode desconegut, però que aporta una felicitat comuna a la parella. Perquè totes dues participen en el projecte de la maternitat”.

El mètode “és totalment legal a Espanya". Els costos del mateix “poden variar molt, però dur a terme aquesta tècnica és més econòmic a Tarragona que no pas a Barcelona, per exemple”.

L'ovodonació, una altra possibilitat

En el cas de que una parella (home i dona) no pugui tenir fills, la tècnica que es pot portar a terme és la fecundació in vitro amb òvuls de donant. En aquest context el semen podria ser de l'home de la parella o de donant, si existeix un factor masculí. Un cop l'embrió està format es transfereix a l'úter de la receptora, que en aquest cas seria la dona de la parella.

“Aquest mètode va dirigit a dones que per qualsevol circumstància no es poden quedar embarassades amb els seus propis òvuls. La fertilitat de les dones comença a reduir-se a partir dels 35 anys, però de manera pronunciada a partir dels 40. Per tant, aquest mètode ens permet evitar la barrera del límit d'edat de la maternitat” explica el doctor Mazzanti.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar