loader
menu

CIUTAT

Detinguts dos veïns de TGN per manipular els comptaquilòmetres d'una quarantena de cotxes

El Circ Ciutat dissabte, 03 de febrer de 2018

Els Mossos han detingut aquesta setmana un home de 40 anys i una dona de 30, tots dos de nacionalitat ucraïnesa i veïns de Tarragona, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa i falsificació de document mercantil.

Foto: Mossos d'Esquadra

La investigació va començar el mes de novembre quan els mossos van detectar que els responsables d’una empresa de compravenda de vehicles ubicada a Tarragona podrien estar manipulant els vehicles que posaven a la venda.

Segons les primeres comprovacions, els propietaris de l’empresa adquirien vehicles de rènting o provinents de subhastes amb una antiguitat inferior als quatre anys. D’aquesta manera, com que els vehicles no havien passat encara la primera inspecció tècnica, no constava cap referència oficial al número de quilòmetres realitzat.

Aquests vehicles acostumaven a tenir un preu ajustat per la gran quantitat de quilòmetres realitzats, en molts casos per sobre dels 180.000 km. Llavors, els detinguts manipulaven el comptaquilòmetres i els rebaixaven en milers de quilòmetres per poder aconseguir més benefici de la venda.

Es dóna el cas d’alguns vehicles en què els detinguts van rebaixar més de 160.000 km el comptaquilòmetres. En total, la suma de quilòmetres minorats dels 42 cotxes que s’han pogut constatar ascendeix a prop de quatre milions.

A banda de la manipulació dels comptaquilòmetres, els mossos van comprovar que el modus operandi dels detinguts incloïa també la falsificació del contracte de compravenda i de la carta de garantia que entregaven als seus clients. I és que en ambdós documents, els estafadors feien constar el número de quilòmetres manipulat.

Els mossos han pogut localitzar, fins al moment, 19 persones estafades, ja que haurien adquirit un vehicle amb el comptaquilòmetres manipulat. La investigació continua oberta i el Grup de Recerca i Documentació dels Mossos no descarta poder ampliar el nombre d’afectats.

Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb el compromís de presentar-se quan siguin requerits davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona que instrueix el cas.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar