loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Baixada del Pajaritu accentua el seu caràcter reivindicatiu: la millor patacada rebrà el premi 'Piolín'

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 06 de febrer de 2018

Després de la bona acollida de l'any passat, la Baixada del Pajaritu d'enguany tornarà a portar el segell de l’Associació d’Amics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Com sempre i fidel als seus orígens (enguany és la 13ena edició), el descens d'andròmines des de la plaça del Rei fins al carrer Cós del Bou serà sinònim novament d'un acte festiu, multitudinari, lúdic, sarcàstic i sobretot molt reivindicatiu.

La cita més esbojarrada del Carnaval de Tarragona també incorpora els premis "M. Rajoy", a qui construeixi el 'vehicle' més sarcàstic i faci la baixada més crítica; i el "Jocs del 2018?" a la baixada més desastrosa. El Pajaritu d'enguany tornarà a estar organitzada per l'Associació d'Amics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que repeteixi experiència després de la bona acollida de l'any passat.

La denominació dels premis d'enguany en donen fe. El premi "Piolín" serà per a l'andròmina que es doni la millor patacada; el guardó "M. Rajoy" se l'emportarà qui construeixi l'andròmina més satírica i crítica, i qui faci la baixada més desastrosa guanyarà el Premi "Jocs del 2018?". A més, també es guardonaran les andròmines més ben dissenyades amb el premi "Fem-lo maco" i la millor baixada també tindrà recompensa amb el premi "Fins al final".

Una imatge de la Baixada del Pajaritu de l'any 2017. Foto: circdetarragona.com

L'activitat començarà a les 9:30h del matí, a la plaça del Rei, on es farà la recepció d’andròmines. A les 11h, els primers pajaritus estrenaran la baixada Pescateria per on, fins les 12h, desfilaran tots els participants.

Als organitzadors els consta que els primers pajaritus ja s’han inscrit i alguns ja estan gairebé llestos. Tot i això, encara queda temps i qualsevol grup pot inscriure’s fins el dijous dia 8 febrer, aquest inclòs. Les bases i la fitxa d’inscripció es poden descarregar a www.jovedetarragona.cat/pajaritu. I qualsevol dubte es pot consultar amb social@jovedetarragona.cat

La Baixada del Pajaritu es farà per la baixada Pescateria i c. Cós del Bou. Mentre que la tornada a la plaça del Rei canvia, i es farà per la baixada Misericòrida i el c. Cuirateries.

La Baixada comptarà amb els comentaris d’en Tonet i el Sr. Martí, dos avis sense pèls a la llengua interpretats per Jorge Pérez, de la companyia de teatre (H)istrionis; i Toni Garcia, de la cia. Arteliats. Mentre que el Jurat estarà format per: Àlex Alonso, periodista a la televisió local de Tarragona (Tac12); Elena Gavaldà, fotògrafa i coordinadora del Parc de Nadal amb el Club dels Tarraconins; i Elisenda Torné i Laia Nolla, membres de la desapareguda Pipel Entertainment. Ell i elles designaran i entregaran els premis, a les 12:30h, un cop hagi començat el Jovermut Carnavalesc, amb Pd Patxap.

I a les 13H, la canalla de la ciutat podrà gaudir d'una festa feta a la seva mida, el Carnaval Lila, al local de la CJXT: amb concurs de disfresses, animació infantil i pluja de confeti!

La cirereta del dia la posarà la Revetlla de la Nit de Carnaval al Cós del Bou, que serà l’única festa amb entrada lliure de la ciutat. El ritme anirà a càrrec de Mr Pin Up i Pd Peting, que amenitzaran, amb els millors èxits, una vetllada que s’allargarà fins que el 'cós' digui prou.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar