loader
menu

CIUTAT

Intervenen un cocodril dissecat a un veí de Tarragona que el venia per internet

El Circ Ciutat dimecres, 07 de febrer de 2018

El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona ha intervingut un cocodril naturalitzat per taxidèrmia a un veí de Tarragona que l'havia estat posat a la venda a través d'un portal d'Internet.

Foto: Guàrdia Civil de Tarragona

El propietari de l'animal no va poder acreditar la legal procedència de l'animal, el qual no estava inclòs en el Conveni de Protecció d'Espècies de Fauna i Flora Silvestre mitjançant el control del seu comerç (CITES).

La investigació va començar quan els agents van constatar que en un conegut portal online s'havia publicat un anunci en què es posava a la venda un cocodril dissecat de més d'1 metre de llargada. Un cop localitzat l'anunciant i posats en contacte amb el propietari, va ser concertada una entrevista, on els agents del SEPRONA van demanar el document que autoritzava la seva legítima procedència o justificant de l'origen de l'espècie, però en no poder fer-ho se li va informar que es donaria compte del fet a la Dependència Regional de Duanes i Impostos Especials de Tarragona per una suposada infracció a la Llei 12/95 de repressió del contraban.

En alguns casos, aquesta pràctica pot ser constitutiva d'un il·lícit penal, podent comportar penes de presó i multes d'elevada quantia econòmica. La importació, exportació, comerç, tinença o circulació d'espècies en perill d'extinció són d'interès de protecció especial, per això la Guàrdia Civil treballa de manera constant per eradicar aquesta greu problemàtica.

El veí a qui se li va intervenir el cocodril dissecat s'enfronta a una sanció que podria arribar al 300 per cent del valor de l'animal.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar